LA-punkerne i The Bronx har etterhvert jobbet seg opp et rykte som litt av noen norgesvenner, noe vi selvsagt ikke har noe i mot her hjemme! Torsdag ettermiddag sto de på nok en norsk festivalscene, den første av tre kjappe de gjør på rad og rekke her til lands. Denne dagen var det Slottsfjell som fikk besøk av Matt Coughran & Co, og det var en stadig større folkemengde som samlet seg foran scenen etter at Dropkick Murphys – som avsluttet da The Bronx startet – gikk av scenen og lot folk vandre videre.

For punkfans ble Kastellscenen det naturlige valget, og The Bronx startet showet på best mulig måte, med fengende Knifeman fra The Bronx III. Vokalist Coughran gliser jovialt til publikum og er så langt unna en skummel hardcore-vokalistklisjé man kan komme. En liten nedtur for den harde kjernen fans er mangelen på fysisk kontakt – The Bronx er beryktet for å regelrett flytte konsertene sine ut blant publikum og tilbringe nesten like mye tid i moshpiten som publikum. På Slottsfjell var dette en umulighet, men det stoppet ikke en liten gruppe fans i å moshe sin vei gjennom konserten likevel.

picture

At guttene er like glade i Norge som den norske fansen er i dem var det ingen tvil om, og Coughran kunne ikke få beskrevet i store nok ord hvor fantastisk vakkert han syntes det var på Slottsfjellet. Da publikum joinet inn i jubelbrøl, mente han at dette var noe han ville huske lenge, men sansynligvis glemme når han blir 50: “That gives me about two more years” flirte han og stupte inn i neste nummer.

Med en fin og variert setliste som inneholdt mange nye men også en god del gamle godbiter, var det en flott og svett konsert The Bronx leverte på Kastellscenen mens solen gløttet gjennom skylaget og ned på fjorden nedenfor. “Gorgeous as shit” som Coughran beskrev det! The Bronx reiser videre til Buktafestivalen i Tromsø i morgen, mens det lørdag er Malakoff som får besøk av den glade gjengen.