Både The Bronx og Monica Heldal har allerede blitt bekreftet til festivaler i Norge i 2014, og i dag ble enda en dato spikret for begge navnene, nemlig Malakoff!

Festivalen skriver:

The Bronx (US)

picture

Det siste tiåret har bydd på mye bra amerikansk rock. Men hardcore-heltene The Bronx fra Los Angeles er definitivt helt der oppe i toppsjiktet.

Helt siden de ble stiftet i 2002 har disse gutta bydd på kompromissløs og hardtslående rock av beste sort, noe dere vet vi i Malakoff Rockfestival definitvt setter pris på. Deres fjerde ordinære studioalbum ble sluppet i februar 2013 og The Bronx viser så absolutt ingen tegn til å ha blitt «softe» med alderen. Snarere tvert i mot, faktisk!

Men selv om tøffheten består, kan man likevel høre tydelige prov på at bandets eskapader som sitt eget mariachi-spillende alter ego El Bronx har endret deres musikalske uttrykk til det bedre. Låtene er mer fokuserte, og soundet slanket betraktelig.

Og når et band med en såpass sterk egenart og backkatalog tar turen til MR2014 er det egentlig bare å begynne tørrtreninga, både hva headbanging og djevelhorn-posering angår.

Vi gleder oss!
Monica Heldal

picture

Sin unge alder til tross har Monica Heldal oppnådd svært mye i sin artistkarriere så langt. Det fabelaktige debutalbumet «Boy From The North» ble nettopp dobbeltnominert til Spellemann i klassene nykommer og popsolist, og ble da også behørig hyllet av et samlet anmelderkorps. Tidligere har Monica også vært nominert til både Statoilstipendet og den prestisjetunge Bendiksenprisen.

Terningkast som ville gledet enhver Yatzy-entusiast og prisnominasjoner er vel og bra, men det er like mye Heldals livepakke som gjør at vi gleder oss som bikkjer til at hun skal besøke MR2014. Hun har spilt på både internasjonale festivaler som Eurosonic, og i tillegg allerede rukket å besøke Øyafestivalen, by:Larm, Norwegian Wood og varmet opp for Thomas Dybdahl på en hel turné så langt i sitt 22 år lange liv.

Hennes særegne vokal, knallsterke låter og udiskutable utstråling utgjør en totalpakke som er vanskelig å motstå for alle som liker god, gitarbasert rock.

Velkommen skal du være, Monica!Fra før av er band som Karpe Diem, Opeth (S), Skambankt, Stein Torleif Bjella og Hedvig Mollestad Trio klare for neste sommers festival.

Malakoff Offisiell Side