I disse tider hvor vi overstrømmes av informasjon om et visst virus, kan det være deilig å bare koble helt ut med musikk. Siden det har blitt vanskelig å gå på vanlige konserter mens viruset herjer som verst, har noen smarte sjeler funnet ut at online-konserter kan være tingen. Gjennom facebook-sider som Brakkesyke og DigitalScenen får publikum mulighet for å være med på konsert hjemme i stua eller på kontoret og vippse en sum til artisten. Et godt, kreativt og smittefritt tiltak.

Denne lørdagskvelden har Egil Olsen rigga seg opp i sitt koselige hjemmestudio fylt opp med gitarer, tangentinstrument og mikrofoner. Selv har Olsen tatt på seg lørdagsantrekket som må betegnes som «casual wear»: Svart caps og mørkeblå hettejakke.

Dette er nytt for de fleste artister, så også for Egil Olsen. Han er lavmælt, nesten sjenert der han sitter. Det gjør ingenting, det blir bare ekstra intimt og ja, hjemmekoselig. Han bytter på å spille på el-gitar, akustisk gitar og litt på mellotron innimellom. Han debuterer også på autoharpe denne kvelden. Alt mens lytterne kommenterer og sender hjerter og tomler til ham.

«Ej har hatt lyst til å gjere dette lenge, tusen takk!» sier han etter den første låten Find a Way. Han forteller at han trives så godt i studioet sitt at han har hatt lyst til å dele dette med lytterne/seerne. Dette er faktisk et forum som passer ham perfekt. Han småsnakker litt mellom låtene og vi slipper å høre pratsomme publikummere slik man kan gjøre ute i den fysiske verden.

Samspillet med publikum blir nødvendigvis noe annerledes i dette forumet, sikkert både på godt og vondt. Man slipper skravlerne, men man mister også applausen og tilropene: «Det e veldig merkeleg å ikkje få ein ekte applaus». Det fungerer likevel fint. Folk kommer med ønsker, og Egil Olsen prøver så godt han kan å etterkomme ønskene.

Låtene han spiller er ganske nedpå, men også veldig fine. Innimellom egne låter som Autopilot, Singer/Songwriter og Oh Lord (I Don’t Really Believe in You), putter han inn Chicago-klassikeren If You Leave Me Now i en riktig så fin versjon.

Her er hele konserten i "opptak":Etter drøye 55 minutter avslutter Egil Olsen sin konsert fra studioet. Da har vi fått et koselig og intimt sett fra den sympatiske Ørsta-mannen. Mediumet fungerte fint, lyden var god og Olsen spilte og sang aldeles nydelig. Dette kan du gjøre igjen, Egil!

PS. Han skal faktisk gjøre det igjen allerede denne søndagen kl 22, så da er det bare å sette seg til rette med kald drikke og potetgull foran skjermene. Du finner mer info om det på denne lenkenFacebooksiden til Egil Olsen