Egil Olsen markerer sitt tiende år som solo-artist med dobbel liveplate og stor konsert med Oslo Strings i Kulturkirken Jakob. For fem år siden slapp han livealbumet ‘egil olsen show’, omtalt som “Et av de beste norske livealbumene på mange år” (musikknyheter .no) - da var det for det meste Egil Olsen solo. På den nye liveplaten, med opptak fra både Rockefeller i Oslo, Rokken i Volda og Tysværtunet utenfor Haugesund, får du høre Egil Olsen både solo, med fint akustisk band, med tøft elektrisk band og med orkester.
— you and i (and the dog) var ein av dei første songane eg skreiv til debutalbumet som soloartist, 'i am a singer/songwriter', sier egil.

— eg skreiv den på eit billig motell ein plass i california, på leit etter meg sjølv. eg vurderte å begynne å skrive på norsk, so den hadde norsk tekst i utgangspunktet og var ganske anleis. når eg kom heim etter å ha funne meg sjølv i hollywood, flytta eg og kjæresten min til ei lita leiligheit på grünerløkka og blei "foreldre" til vår første hund (the dog) hellboy. då endra songen seg fra ein litt rampete norsk versjon til noko romantisk og drøymande, om begynnelsen på ei ny tid og draumen om noko meir, om familie og kjærleik.

— liveversjonen er litt anleis enn den superminimalistiske, ti år gamle studioversjonen. innspelt live på rockefeller med gunnar sæter på trommer, audun ellingsen på bass, jørn erik ahlsen på gitar og jesse heckman på klarinett, forteller olsen videre.

Turné:

20/09 - bergen - kvarteret
27/09 - oslo - kulturkirken jakob
28/09 - ålesund - parken kulturhus
29/09 - stadt - stormkonserter
26/10 - volda - rokken
28/10 - øystre slidre - gapahuken
31/10 - bodø - stormen kulturhus
07/11 - stavanger - tou scene
08/11 - bergen - madam felle
09/11 - sandane - lauget

(fleire datoar på vei)