Alle foto: Hogne Bø Pettersen

Det er noen band eller artister som har en unik evne til å forvandle en dårlig dag til en helt fantastisk aften. Og det like etter å ha gått på scenen. The Struts har denne evnen. Ikke minst på grunn av den svært karismatiske og sjarmerende sangeren, Luke Spiller. Jeg kan ikke tenke meg til at det er mulig å være i dårlig humør etter at han har entret scenen.

Første gang jeg ble oppmerksom på ham var da han sang hovedvokal på alle låtene på Mike Oldfields album Man on the Rocks, som vi anmeldte her på Musikknyhter.no for ni år siden. Den gang da visste jeg ingenting om The Struts, men jeg innser jo selvsagt nå at det var mitt tap.

The Struts både ser og oppfører seg som ekte rockestjerner, av den typen som har lest manualen til band som Queen og Rolling Stones (som de har vært oppvarmere for). Likevel har de noe eget ved seg som gjør at de ikke bare er en kopi. Og de kan skrive sanger med riff og hooks som er vanskelig å få ut av hodet.

Luke Spiller i The Struts synger inn i mikrofon mens svetten siler

The Struts ga ut sitt forrige album, Strange Days, i 2020, etterfulgt av en del singler. Så jeg må innrømme at overraskelsen min var stor over hvor mange som kom for å høre på dem på Parkenfestivalen i Bodø, på den mellomstore scena kalt Parkscena. Og den innbitte fansen helt fremst kunne tekstene på det meste.

"Mine damer og herrer, gutter og jenter, vi er The Struts fra Storbritannia ... er dere klare for en trivelig stund?" Med den introen startet Adam Slack (gitar), Jed Elliott (bass) og Gethin Davies (trommer) på konserten. De spilte, poserte og riffet til Luke Spiller kom på scenen, og publikum skrek av ellevill glede og lyst.

Halvveis ut i settet dryppet bandet av svette, og det er et mirakel at sminken til Luke Spiller satt fast. Han kastet til slutt dressjakka og ropte til publikum: - Er det noen primadonnaer blant publikum i kveld?

Da han annonserte den neste sangen, Primadonna Like Me, ropte han: - Skrik hvis du er en primadonna! Hopp hvis du er en primadonna!

Klappende og jublende publikum helt framme ved sperregjerdet ved fotograva på konsert

Og publikum i skogbrynet gjorde som han sa. Mot slutten av konserten fikk han til og med hele publikum til å sette seg på bakken, og ga klar beskjed om at når han sa i fra skulle alle hoppe opp i luften, løfte hendene, og skrike høyt, og så begynne å danse.

Og publikum gjorde som de fikk beskjed om. Og da The Struts gjorde sin cover av Lourde sin låt Royal var allsangen et faktum. Dette var en strålende booking av Parkenfestivalen mellom alle bandene som har det meste pre-programmert på softsynhtene på sine laptops!