Hovefestivalen presenterer den skotske artisten/produsenten/DJen Calvin Harris som én av fire headlinere på festivalen. Harris har de siste seks årene posisjonert seg som en av verdens fremste eksponenter for elektronisk dansemusikk og har regelrett herjet hitlistene over hele verden med sine singler og album. Han har dessuten skrevet, produsert og deltatt på Rihannas globale hit, "We Found Love", fra 2012. Fredag den 5. juli gjester Calvin Harris Hovefestivalen på Tromøya utenfor Arendal.

– Vi har hatt Calvin Harris på blokka i flere år, så dette er gode nyheter – ikke minst for all fansen han har i Norge, som har kommentert og stemt ham frem i en årrekke gjennom våre sosiale medier. Det ligger an til å bli en kjempestor fest og dansbar hitparade på festivalens avslutningsdag, sier bookingansvarlig i Hove, Toffen Gunnufsen.

I oktober ga Harris ut sitt tredje album, 18 Months, og gikk på ny inn på førsteplass på de britiske hitlistene. Der har han befunnet seg hyppig etter gjennombruddet med singelen "Acceptable in the 80s" i 2007. Alle hans tre soloalbum har inneholdt en rekke sterke hitlåter, mens han i tillegg har skrevet og produsert topplåter for artister som Dizzee Rascal, Ne-Yo, Kylie Minouge, Example og nevnte Rihanna.

Som en av verdens mest ettertraktede soloartist og samarbeidspartner ser det ikke ut til at suksessen stopper med det første, og som han selv twitret på tampen av fjoråret: "Produced + mixed 3 number 1s and 2 number 2s this year, i've had a good run".

Hovefestivalen går av stabelen mellom 2. og 5. juli og har foreløpig navn som Kings of Leon, Volbeat, Crystal Castles, Macklemore & Ryan Lewis, Bullet for My Valentine, Asking Alexandria, Modestep og Tønes på programmet. Flere artister vil bli sluppet i ukene som kommer.