Norwegian Wood kan i dag bekrefte to legendariske låtskrivere til årets plakat. Van Morrison og Jackson Browne spiller på Norwegian Wood 12. juni.

"Satt sammen av like deler blåøyd sjelesøker og besatt, poetisk trollmann; VAN MORRISON er en av populærmusikkens store i fornyere. Han er en rastløst søkende mystiker som skaper magi med stemmen alene, og han er en alkymist som o...pphøyer soul, blues, rock’n’roll og keltisk folkmusikk til en musikalsk oversannslighet.

”Jeg skriver sanger, og jeg synger dem. Det er alt.”, sa VAN MORRISON til NME 1983. Det må er en av tidenes underdrivelser. Van Morrison kan synge telefonkatalogen, og få det til å høres som et musikalsk åpenbaring. Du ville fortsatt trodd det var selve menneskesjelen som hadde fått vinger.
VAN MORRISON er Van The Man og han The Belfast Cowboy. Han er Belfast-gutten som har brukt hele sitt liv på å forene sin store kjærlighet til den irske øya med hjertet som slår så intenst for den amerikanske musikkens sjel.

”Jeg vet ikke nøyaktig hva jeg driver med. Jeg vet ikke engang om jeg behøver vite det”, har VAN MORRISON sagt til Rolling Stone Magazine. Nei, høyst sannsynlig så trenger ikke VAN MORRISON det.

Når den tettbygde, irske pluggen stiller seg bak mikrofonen i Frognerbadet den 12. juni, så vil han atter en gang vokse til en magisk kjempe. Han vil ta oss med på en reise inn i mystikken, - og mykt, lett og nesten hvileløst vil vi igjen la oss bli oppslukt i trolldommen han utøver. Akkurat som han og vi gjorde da han spilte på Norwegian Wood i 1998. Og i 2000.

JACKSON BROWNE m/ David Lindley kommer til Norwegian Wood lørdag, 12. juni. En av vår tids viktigste låtskrivere spiller i Frognerbadet.

JACKSON BROWNE er den mest betydningsfulle og innflyelsesrike av alle låtskriverne som kom fra California i løpet av 70-tallet. Joni Mitchell og James Taylor kan kanskje konkurrere nå...r det kommer til innflytelse, men ingen av disse ressonerte like godt med tidsånden og etterdønningene fra 60-tallet som Jackson Browne. Ikke bare traff hans innadskuende og lyriske tekster samtidens nerve, hans dempede og avmålte musikalske uttrykk dannet skole og satte standard for alle singer/songwritere med California som sin base.

Med sine fire første album (1972-1976) skapte Jackson Browne selve definasjonen på amerikansk vestkystrock, deretter tok han det hele et steg videre og inntok toppen av salgslistene. Med det bragte han selvranskende tekster med litterær verdi ut til de store massene. Jackson Brownes tekster er ikke bare mørke, men hans optimisme er betinget, og det er denne betingede optimismen som skiller Browne fra den menige låtskriveren. Den ressonerer med lytteren. Den reflekterer livets harde erfaringer på en måte som de fleste av oss kan kjenne seg igjen i.

Mange av Brownes mest kjente sanger er skrevet på 70- og 80-tallet, og er på sett og vis barn av sin tid. Men på et bemerkelsesverdig vis, som kjennetegner de store artistene, har disse låtene vokst seg utav sin tid og hevet seg til det tidløse. Disse låtene har funnet seg sine helt egne liv.En av grunnene er selvfølgelig at Brownes reflekterte sanger tar opp emner som den dag i dag er vanskelige: selvmord, depresjon, rusmisbruk, sosial uttrygghet og desperat håp. Når man, som Jackson Browne, makter å sette noe av vår tids vakreste musikk til slike temaer, da blir musikken et uttrykk for sin tid før den overgår seg selv og blir lydspor til generasjoners liv og levnad.

Og det er denne vakre og stemningsmettede tidløsheten vi kan oppleve på Norwegian Wood i Frognerbadet lørdag, 12. juni.Med seg til Norge har JACKSON BROWNE selveste DAVID LINDLEY, i tillegg til sitt faste band gjennom de siste 15 årene", skriver Norwegian Wood i pressemeldingen.