Foto: Bradley Quinn

Van Morrison gir ut albumet «Latest Record Project: Volume 1» 7.mai på Exile/BMG. Det er hans 42. utgivelse og det er hans mest moderne albumet på flere år.

Albumet er 28 låter som viser hans kjærlighet til blues, R&B, jazz og soul. Uansett hvor mye du elsker hans klassiske album, viser dette nye prosjektet at han lever i nåtiden og er en kunstner med stor integritet.

- Jeg ville gå bort fra å lage de samme gamle sangene om og om igjen” sier Morrison. Denne fyren har skrevet 500 låter, kanskje mer, jeg prøver å komme ut av boksen.

I dag lanserer Van Morrison prosjektet ved å gi ut tittelsporet. Kongen av “Celtic soul” sin varme baritonstemme, spiller vakkert sammen med orgel og sha-la-la doo wop korstemmer.“Latest Record Project : Volume 1” er et resultat av den siste perioden med påtvunget isolasjon. Når han ikke kunne reise på turné ble Morrison opptatt med konstant låtskrivning og ideer på piano, saksofon eller gitar. Ut av det kom mengder av nytt materiale.

Albumet viser den romantiske følelsen Morrison er kjent for, men preges av å være en sangers kommentar til det dagens moderne liv. Det vises gjennom “Dead Beat Saturday Night” som adresserer lockdown-livet i saklig stil. Morrison viser også sitt syn på sosiale medier. Låta heter “Why Are You On Facebook?”.

To sanger, ‘Love Should Come With A Warning’ og ‘Mistaken Identity’, inneholder tekster som ble skrevet med den anerkjente Don Black. Morrison henvendte seg til Black etter å ha hørt balladen 'On Days Like These' fra 1969, som minnet ham om sin egen stil. Det førte til at Black skrev ‘Mistaken Identity’, som paradoksalt nok er den mest selvbiografiske sangen på albumet.