Det er ikke alle heavyrockband som kan skilte med en plassering på VG-lista og dobbeltsideoppslag i samtlige av landets største aviser for et debutalbum. SAHG kan det. Med sine dystre akkorder, tunge rytmer og et smaksmettet sus fra 70-tallets tungrockpionerer, fikk Bergenskvartetten publikum og kritikere til å kaste hattene sine i begeistring. Sahg I (2006) fylte et tomrom i den norske metal-faunaen og ble en udiskutabel suksess her hjemme så vel som i utlandet. Platen fikk blant annet 10 av 10 i tyske Rock Hard Magazine og 8 av 10 i den britiske utgaven av Metal Hammer. Debutsuksessen brakte bandet på USA-turné sammen med ekstremmetalpionerene CELTIC FROST og gjorde SAHG til "the one to watch" på en rekke metalfestivaler, skriver plateselskapet i pressemeldingen.

To år seinere sementerte bandet statusen sin som Norges udiskutable doom-høvdinger. Sahg II ble av mange sett på som en mer raffinert utgave av debuten, og med spydspisser som Ascent to Decadence og Pyromancer ble platen nok en døråpner for kvartetten. I kjølvannet av utgivelsen spilte bandet support for blant andre legendariske TROUBLE, reiste India rundt og besøkte prestisjetunge festivaler som Wacken, Inferno og Metalcamp.

Spol frem til 2010. Nye låter og nye muligheter.

Med en håndfull vordende metalklassikere og bøttevis av nyvunnet energi gikk gjengen i desember 2009 inn i studio for å spille inne sitt tredje album som slippes 23. august.

SAHG er:
Olav Iversen - Vocals/Guitar
King - Bass
Thomas Tofthagen - Guitar
Thomas Lönnheim – Drums

Tracklist

1: In Through The Eye

2: Baptism Of Fire

3: Mortify

4: Hollow Mountain

5: Mother's Revenge

6: Downward Spiral

7: Shadow Monument

8: Burden

9: Denier

10: Spiritual Void

Sahg på myspace