Bergensbandet Sahg slipper i disse dager sin tredje langspiller. Tung rock med begge beina godt forankra i 70-tallet er bandets klare misjon og har vært det siden debuten i 2006. Nytt av året er at Thomas Lønnheim (Ralph Myerz & The Jack Herren Band) har tatt over trommestikkene på permanent basis. Skiva følger opp kronologien fra de to forrige og er nødvendigvis titulert ”III”.

Referansene til Black Sabbath ligger aldri langt unna. Det er melodiøs doom i tradisjonell form. Ingen nyoppfinning av kruttet, men solid håndverk for det. Svingende riff og melodier, og med en vokal så tett opp til Ozzy at man av og til kan begynne å lure. Det essensielle når man spiller såpass tung rock er å få det til å svinge skikkelig, og det greier Sahg. For det meste. Jeg skulle gjerne hatt litt variasjon gjennom 10 låter, særlig på vokalfronten. For selv om det gynger særdeles bra til tider stagnerer det også her og der. Nevnte Thomas Lønnheim gjør en helhjerta innsats, noe som egentlig gjelder for hele bandet.

Sahg er et band med god smak i tungrock. Og ikke minst er det et band med erfarne, kvalitetsbevisste musikere. ”III” står ikke tilbake for noe som helst. Det er som betong. Solid og hardt. De mangler de siste ultrafete riffa og vokallinjene som blåser deg helt bort, men for den gjengse doomer er dette snaddermat.


Sahg på Myspace
Sahg.no