Medvokalist Synne Øverland Knutsen i Team Me, har trukket seg fra bandet på bakgrunn av uenighet innad bandet angående Statoil-stipendet som de er nominert til. I en kronikk i Dagbladet utdyper hun årsakene til sin avgang og sin frustrasjon til norsk musikkbransje og dens kommersialisering.

I sin kronikk skriver hun: Ved årets nominasjon var jeg og bandet mitt, Team Me, så uenige om de politiske aspektene ved stipendet at jeg til slutt trakk meg. Under Bylarm spiller jeg ikke lenger i Team Me.

Bandet offentliggjorde nylig en forklaring:

Når vi teller så mye som seks medlemmer er det helt naturlig at man innad I bandet blir uenige til tider. For Team Me har det alltid vært musikken som har stått i fokus, og det er musikken vår som har båret oss fram og ingenting annet. Alle flinke folk rundt oss har alltid rådet oss til å tørre å være oss selv og hjulpet oss finne våre egne veier. Uavhengig av hva både journalister og musikkbransjen ellers skulle mene om våre valg i etterkant. Enten det er for lange låttitler eller musikkvideoer som ingen skjønner noe av.

Vi har laget ei plate vi er veldig stolte av, og i det kommende året skal vi bruke all tiden vår på å reise over hele verden og spille konserter, noe som er ganske så fantastisk i seg selv, for denne lille gjengen i fra Elverum.

Når vi begynte å planlegge året som kommer så ble det klart at Synne har personlige politiske prinsipp som hun ikke fant forenelig med å ville være nominert til Statoilstipendet. På bakgrunn av dette og flere andre uenigheter om hvor mye bandet skal satse framover, ble alle seks enige om at Synne vemodig nok slutter i bandet. Vi respekterer Synne sine personlige prinsipper og er stolt av at hun som står for disse uansett hva.

Vi ønsker å understreke at det ligger ingen dramatikk eller uvennskap rundt dette, vi går snart på scenen på St. Croix i Fredrikstad, alle seks!

Hilsen Team Me"


Team Me mottok spellemannspris for beste Popgruppe for sitt debutalbum To The Treetops og er for øyeblikket på norgesturnè fulgt av en europaturnè. Selv meddeler hun at hennes avgang ikke betyr noe for bandets videre eksistens.


Synnes kronikk i Dagbladet