Publikum kan glede seg over at Team Me gjenforenes både i studio og på scenen, fire år etter at bandet ble oppløst. I dag slipper de singelen “Blurry Precise” og nyheten om flere live-datoer denne sommeren.

Etter at vokalist, frontfigur og grunnlegger Marius Drogås Hagen lastet opp et bidrag til NRK P3s Urørt-finale i 2010, gikk det slag i slag i sagaen som endte opp med pop-suksessen Team Me. Albumene To The Treetops! (2012) og Blind As Night (2014) ble begge hyllet av både publikum og kritikere i både inn- og utland. Team Me ble også et ettertraktet live-band. De turnerte på tvers av Europa både fra Island i nord til Portugal i sør, og videre til massive markeder som Tyskland og Storbritannia. I Japan ble til og med To The Treetops! den mest solgte indie-skiva i 2012, og her hjemme mottok de Spellemannprisen for “Årets Popgruppe”.

Men i 2015 sa det helt stopp. Suksessen tok overhånd, og gleden rundt Team Me avtok for grunnleggeren av bandet. “Det oppstod et slags elsk/hat-forhold - det du elsker mest blir noe du ‘rescenter’ fordi du har dratt det for langt og fordi man ikke skjønte at man skulle stoppa mye før”. Fem år i strekk uten pause ble nemlig nok, og Marius tok tilslutt den vemodige avgjørelsen om å legge ned hele bandet og fokusere på låtskriving og studioarbeid i tiden fremover. Ringerunden til resten av medlemmene var noe av det tyngste han hadde gjort, men også det eneste riktige å gjøre på den tiden.

Marius brukte årene etter bruddet på å starte musikkstudio med en barndomsvenn, fordype seg i synthesizere, produsere for artister som Sløtface og Spielbergs og ikke minst i ny og ne rømme til skogs og hytta på Finnskogen. “Naturen er min exit når jeg trenger å gjøre noe annet enn musikk,” forteller han. Det var kanskje akkurat her han også underbevisst fant inspirasjonen til å vekke liv i Team Me igjen.

Tre år etter bruddet tok nemlig Marius seg selv i å børste støvet av en kassegitar og på automatikk synge gamle låter “drithøyt alene hjemme i leiligheten” før han “fikk bakoversveis av hvor ‘powerfullt’ det var - jeg hadde jo ikke rørt noen av låtene på flere år!” Hagen selv ble overrasket over hvor godt låtene satt i minnet etter all denne tiden. “Det sitter i skjelettet og i blodet - det var som om at man ikke kunne la det ligge.” Og det var i akkurat dét øyeblikket han forstod at han trengte bandet tilbake i livet, “alle minnene man har og alt man har gjort sammen - man blir en familie. Man får ikke sånne bånd med andre, det er noe eget og unikt.”

Igjen vendte Marius tilbake til telefonrøret, mer nervøs enn noen gang. Og den første han kontaktet var gitarist og med-vokalist Uno Møller Christensen, “Jeg var jo dritnervøs så jeg lirte nok av meg noe som ‘’Øøh, Uno, løst til å spelle igjen eller?’ og jeg husker at Uno bare svarte ‘ØØØhh, hadde ikke regna med at denne telefonen skulle komme!’.” Marius forteller at det var noen nervepirrende sekunder før Uno takket ja med selvfølgelighet, “og det ble et klart ja fra resten av gjengen også!” Lykkefølelsen over at prosjektet skulle i gang igjen kunne nesten ikke beskrives, “jeg gikk på skyer i flere uker etterpå og var virkelig nyforelska!”

Ett år etter har han samlet en gjeng på knappe åtte medlemmer som skal ut å formidle både nye låter og gamle pop-perler denne sommeren. Av originalbesetningen finner du Bjarne Alexander Ryen Berg, Simen Sandbæk Skari, Uno Møller Christiansen, Simen Schikulski, Elida Inman Tjørve og selvsagt Drogås Hagen selv. I tillegg har Marius fått med seg Ofelia Østrem Ossum (Einar Stray Orchestra, Moddi) og Andreas Westhagen (Carnival Kids, Eye Emma Jedi).

Men før den tid skal det deles ny musikk, og i dag slipper de singelen “Blurry Precise”. «’Blurry Precise’ er et forsøk på å beskrive følelsen av å være innelåst i sitt eget hode, kun med sine egne tanker og fikse ideer, uten impulser og inntrykk fra verden utenfor”, forteller Marius. Singelen er heldigvis bare første smakebit fra bandet som lover mer musikk både før og etter sommeren. I mellomtiden gleder de seg stort til å turnere igjen som den storfamilien Team Me er.Bandet blir blant annet å se følgende steder i sommer:

11-14.07 Trænafestivalen
25-27.07 Trollrock
25-27.07 Fres festival
15-17.08 Pstereo