Foto: Anne Valeur

Dette nye musikalske kollektivet kom fra intet da undergrunnsveteranen Magnus Moriarty kalte inn sitt lokale drømmelag til en kveld i studio for å spille inn en låt til den årlige sommerkassetten. Besetningen bestod av tidligere Rumble in Rhodos-vokalist Thomas Bratlie Haugland, Team Me-sjefen Marius Drogsås Hagen og mangeårige samarbeidspartner og multiinstrumentalist Marius Ergo. Ingen var nok forberedt på hva slags kveld det skulle bli, men når flere av medlemmene kom fra tunge avskjeder med sine respektive langtidsprojekter, var det en felles frihet og nyfunnet gnist som oppstod i dette tidligere uutforskede firkløveret. Etter denne inspirerende kvelden bestemte de seg raskt for å etablere en fast konstellasjon som nå bærer navnet Insomniac Bears.

Fylt til randen med oppriktig låtskriving, lyd-eksperimentering og ærlige art-pop-anthems tar denne gruppa deg nærmere naturen på nye og overraskende måter. Gjennom musikken ønsker de å formidle den nordiske naturen, livsstilen og tradisjonene med paralleller til andre skandinaviske kunstformer.

De musikalske egenskapene fusjonerer de tydlige signaturerene vi kjenner fra tidligere storheter og etablerer felles grunn og en ny retning. Uttrykket er formet i full musikalsk frihet og kan beskrives som overskudds-indie eller artpop med en folky vibb og skandinavisk kjøl.

Etter ett års tid med låtskriving i Oslo reiste Insomniac Bears til landets mest majestetiske studio, Ocean Sound Recordings på smellvakre Giske, og spilte inn sine første låter. Her løsnet ting for alvor og resultatet vitner om et utforskende band som tross sin korte levetid har klart å finne et eget uttrykk. Den første smakebiten ”Scenic Drives” som kommer ut på Fysisk Format i dag. Akkurat i tide til å bli med inn i vinterdvalen.