J Mascis er ikke bare mannen bak et av våre desiderte favorittband Dinosaur Jr., han er også etter manges mening en av verdens beste gitarister, og fungerer vel så bra i soloformat som sammen med band og støygitarer

Han er best kjent som sjefen i Dinosaur Jr., men de musikalske sidesprangene har vært mange og best av de er nok soloprosjektet.

I 2011 ga han ut soloalbumet ”Several Shades of Why”. Mest oppsiktsvekkende var det rolige, som oftest akustiske lydbildet. Mascis har stort sett alltid laget mye lyd, mye støy, og vokalen den har bare vært bak der inne i lyden et sted.

På hans nye soloalbum, ”Tied to a Star”, er det fortsatt akustisk. Vokalen er slett ikke utilgjengelig, og det hele er rett og slett ganske så vakkert. Med seg har han gode venner som Ken Maiuri, Pall Jenkins, Mark Mulcahy, og Chan Marshall (Cat Power). Derfor er det med stor glede vi kan fortelle at J Mascis legger turen innom Bergen i sommer for en intimkonsert av de sjeldne på Landmark! Sist han gjestet Europa var det utsolgte shows over hele linja, senest på Parkteatret i Oslo rett før jul!

Landmark 3. juli.