Foto: Jenny Berger Myhre

Multikunstneren og avant-pop artisten Jenny Hval returnerer denne våren med den nye EP'en "The Long Sleep" om slippes 25. mai via Su Tissue Records i Norge og Sacred Bones i resten av verden. Første singel, "Spells", slippes i dag. EP'en er oppfølgeren til det kritikerroste albumet, "Blood Bitch", som kom i 2016. Albumet var på flere anerkjente årsbeste-lister verden rundt og mottok Nordic Music Prize for årets album.

Til forskjell fra Hvals siste utgivelser, har ikke "The Long Sleep» noe konseptuelt, tematisk rammeverk. EPen begynte med en låt og et ønske om å lage flere versjoner av denne ene låten, men i komposisjonsprosessen ble melodiene stykket opp og manipulert lengre og lengre vekk fra deres originale kontekst på en måte som minner om hvordan drømmene våre resirkulerer vårt våkne liv. Dermed ble "The Long Sleep" til musikk som sovner, forsvinner, dør, eller kanskje til og med våkner.

EP'en er innspilt med Håvard Volden og co-produsent Lasse Marhaug sammen med et team av eksepsjonelle musikere med jazzbakgrunn - Kyrre Laastad på perkusjon, Anja Lauvdal på piano, Espen Reinertsen på saxofon og Eivind Lønning på trompet.Hval spiller på Blå i Oslo 1. juni.