Jenny Hval er tilbake med nytt album. Det er tre år siden den forrige plata Blood Bitch kom ut, og The Practice of Love er det sjette i rekken av soloalbum. Hun har også gitt ut to plater under navnet Rockettothesky.

Hval sitt nye album er preget av elektroniske lydlandskap, drømmende låter og klar og fin produksjon. Kall det gjerne dreampop eller elektronika, det er i hvert fall et stemningsfullt og luftig musikalsk innpakningspapir Jenny Hval har pakket rundt sine eksistensielle funderinger.

Sammen med tre co-vokalister får vi åtte gode og interessante låter som tekstmessig sirkler rundt tema som Gud, kjærligheten og å være barnløs, men likevel en del av det menneskelige økosystem.

Det starter med Lions og undringen over hvor naturen og alt det skjønne rundt oss egentlig kommer fra: «Look at these trees/Look at this grass/Look at those clouds/Look at them now»… «And the strange blue flowers that grow near them/Study this and ask yourself: "Where is God?"»

Det flyter fint videre i High Alice med skarptromme, elektro-beat, finurlige lydlige detaljer og den hviskende og sensuelle stemmen til Hval. «The beautiful queen, the beautiful clock/The ocean, the ocean, the ocean/Where I wrote my first poem/With my hand on my skin/With my hand between my thighs».

Låten blir etterfulgt av nydelige Accident som drysser over oss med utsøkte elektronisk akkompagnement. «She is an accident/She is flesh in dissent/She is an accident/A curious androgyne.»Jenny Hval har med seg Lasse Marhaug som co-produsent, og hun har med seg Felicia Atkinson, Laura Jane og Vivian Wang på vokal og tja, prat. Det fungerer aldeles utmerket, og i tittellåten får vi en treveis samtale rundt begrep som kjærlighet og om å være litt mer vanlig enn det man kanskje skulle ønske.

I Thumbsucker er bruken av saksofon tatt rett ut av en eller annen lærebok, og Hval sin hviskende stemme, akkompagnert av asiatiske toner, følger oss ut av ett fascinerende landskap over i flere nye.

Six Red Cannas og Ordinary avslutter albumet på aldeles fortreffelig vis, og vi sitter igjen og lurer på hvor Jenny Hval henter sin inspirasjon og sine musikalske ideer fra. Jeg har sett albumet omtalt som det beste hun har gjort noensinne, og det tror jeg jammen jeg må si meg enig i.

Jenny Hval har rett og slett skapt et mesterverk av et album i The Practice of Love. Her har vi en norsk stjerne på den internasjonale musikkhimmelen, og nå gjelder det bare å ta godt vare på henne og sette pris på kunstneren, låtskriveren og komponisten Jenny Hval.


Jenny Hval sin offisielle hjemmeside