Foto: Frederik Skogkvist

I dag er Johnossi ute med første singel fra sitt kommende album – og 1. mai kommer er tilbake på Rockefeller.

Vokalist/gitarist John Engelbert og trommis Oskar «Ossi» Bonde startet Johnossi i Stockholm 2004. Etter bare tre livespillinger fikk de sin første platekontrakt, og slapp sitt selvtitulerte debutalbum i 2006. Duoen har hittil gitt ut fem album som har gitt dem Grammis for Bästa grupp, sju Grammis-nominasjoner og P3 Guld som Bästa grupp og Bästa rock.

Det har gått nesten tre år siden hyllede «Blood Jungle», men i 2020 returnerer duoen med et nytt album. Det ryktes om et enda råere lydbilde når duoen nå rører på seg igjen – hør selv på første smakebit, singelen «Longer The Wait, Harder The Fall», som er ute nå. I tillegg til ny musikk er Rockefeller et av 23 stopp på bandets europaturné, der Johnossi kan treffes i sitt rette element – ytterst hardtarbeidende og energiske på scenen!

Singelen "Longer The Wait, Harder The Fall" ute i dag:Johnossi har funnet tilbake til kjærligheten for instrumentene sine på det kommende albumet. Ossi pleide å lukke gutteromsdøra, og torturere trommesettet sitt dag og natt. John pleide å koble en akustisk gitar til en forsterker. Der og da fant Johnossi sitt sound. Selv om dette er lenge siden nå, er volumkampen mellom trommer og gitar fortsatt kjernen i Johnossis sound. På plata bruker faktisk John den første gitarforsterkeren han fikk av sin mor da han var 17 år. Den kommende skiva har basisinstrumenter på menyen: Gitar, trommer og keyboards. Men allikevel: Dette låter på ingen måte retro.