Ifølge gutta selv, markeres et nytt kapittel med slippet av deres fjerde fullengder Transitions. John Engelbert og Oskar’ Ossi’ Bonde har brukt det siste året til å snekre sammen en ny og hardtslående produksjon ved hjelp av deres faste makker Lasse Mårten. I tillegg har de denne gang fått et slags tredje medlem i Martin Hederos fra The Soundtrack of our Lives. I alle fall under innspillingen.

Det låter ganske så pompøst og de fortsetter i samme takt som på forrige album Mavericks, med et knippe fengende og mektige rockelåter. Lydbildet er noe videreutviklet, og bruken av bl.a. strykere gjør dette innimellom herlig angstfullt. Førstesingelen Gone Forever har allerede satt seg med et refreng som inviterer til allsang og en knyttet neve, og av og til synger John med slik en intensitet at du som lytter sitter igjen med litt mer tristhet enn når du startet. For a little while er både et lite høydepunkt, og et eksempel på akkurat det.

Låtene til Johnossi har alltid gjort seg best live, til tross for at de bare er to stk. Med Johns noe utradisjonelle gitarteknikk og særegne stemme og Bondes intenst drevne beats, kan de fylle hvilken som helst scene med sin eksplosive og bluesinsprirerte angstrock.

Det som fort kan bli litt for mye på plate, funker desto bedre på en scene. Ikke deres beste album, men absolutt godkjent. Og absolutt verdt en tur når de spiller i Oslo 2.mai.

Johnossi webside