Foto: Cara Totman

Den legendariske indie-rock trioen er tilbake etter sitt siste album "Give a Glimpse of What Yer Not" fra 2016. Deres nye singel 'I Ran Away' er produsert av Kurt Vile og fanger en meditativ, hypnotiserende tilstand gjennom sine varme og fuzzy gitarriff. Vile spiller også tolvstrengsgitar på låta.

Den blir å finne på deres kommende album 'Sweep It Into Space' som slippes 23. april.'Sweep It Into Space' er Dinosaur Jr. sitt femte studioalbum siden tilbakekomsten på 2000-tallet. I utgangspunktet satt til å bli sluppet i midten av 2020, ble albumet satt tilbake på grunn av et visst virus. Men det ville vise seg at det skulle mer til enn bare et virus for å temme det utsøkte raseriet denne trioen leverer når fokuset er på fullt. Sessions for albumet startet på senhøsten i 2019 og er spilt inn, som vanlig, i Amhert's Bisquiteen Studio. Kurt Vile står som den eneste ekstra musikeren på albumet.

Også som vanlig, skriver og synger Lou Barlow på to av albumets låter. Murph sin Flinstone-tromming driver albumet som en go-cart fra helvete. Lou sine sanger er like elegante som alltid. Men det er veldig få øyeblikk hvor du ikke ville visst at du hørte på Dinosaur Jr. Signaturlyden deres er som alltid på plass. Med 'Sweep It Into Space' fortsetter Dinosaur Jr. å ekspandere sitt personlige univers, uten å miste sin sentrale kjerne.