«You know the devil's in the details/Like, mm girl you gave me rabies».

Klisjébildet skulle tilsi at Kurt Vile må være selve innbegrepet på en slacker. Riktignok en ganske arbeidssom slacker med et godt øre for gode melodier, men han både ser ut som og synger som en cool dude. Han synger på en så herlig laidback og sløy måte at man kunne bli lurt til å tro at han ikke legger mye arbeid i å lage låter, de bare kommer flytende. Ingenting kunne antagelig vært fjernere fra sannheten. Han gir jamnt og trutt ut plater av høy kvalitet, og denne er hans syvende som soloartist. Hans samarbeidsplate med Courtney Barnett i fjor var en sann fryd å høre på, og Kurt fortsetter i samme gate med sin nye soloplate, Bottle It In.

Det er perler på rekke og rad her. Kanskje finner han ikke opp kruttet, Kurt Vile, men han lager så herlige sommerlåter, at selv om vi her oppe i nord har kommet langt inn i høsten og ser vinteren true i det fjerne, så får Kurt oss i en salig sommerstemning.

Han gir oss virkelig valuta for pengene, det er tretten låter på det nye albumet. Noen er korte låter, men flere av låtene er rundt ti minutter. Som f.eks. Bassackwards på ni minutter og førtifem sekunder. Det er for øvrig bare fint med lange låter når Kurt både gir oss så fine melodier og chille tekster: «I was on the Moon, but more so, I was in the grass/So I was chilling out, but with a very drifting mind/So I was on the ground circa planet Earth/But outta sorts, but I snapped back, baby».Det er god variasjon låtene mellom og: Come Again varter opp med fint banjospill, og Skinni Mini starter med enkel fingerplukking i et gitarparti som går gjennom hele låten. Oppå der synger Kurt og etter hvert kommer det både fuzzgitar og jazzy gitarimprovisasjon. Denne låten klokker inn på ti munutter og tjuesju sekunder. Så er det fine countryballaden Rolling With The Flow som kommer komplett med kassegitar og steele-gitar. "Some might be callin' me a bum/But I'm still out there havin' fun/And Jesus loves me, yes, I know/So, I keep on rollin' with the flow».

Og stort sett er dette en plate med veldig få svakhetspunkter. Det eneste måtte være at «dette har vi hørt før», men det gjør da slett ingenting når det funker så bra som det gjør på Bottle It In.


Kurt Vile & The Violators spiller konsert i morgen 14.oktober på Rockefeller.


Facebook-siden til Kurt Vile