Van Morrison er en av musikkhistoriens mest markante skikkelser og har siden 60-tallet vært ansvarlig for en rekke store hits.

Det er ikke få som har et sterkt og inderlig forhold til låter som "Brown Eyed Girl", "Domino", "Tupelo Honey", "Moondance", "Have I Told You Lately" og "Bright Side of The Road" - alle signert Van The Man!

Han har utviklet en egen sjanger, såkalt "Celtic Soul", ved å kombinere amerikansk soul, blues og klassisk R'n'B med irsk folkemusikktradisjon. Med sin kraftige og sjelfulle stemme har han trollbundet mang en lytter og publikummer opp gjennom årene.

Van Morrison har gitt ut et utall album, og er aktiv som aldri før også som live-artist. Sammen med sin sjelefrende Bob Dylan kan han synes å ha utviklet konseptet "the never-ending tour».

Den nord-irske legenden har nå over 50 år bak seg som stjerne, fra starten i bandet Them, som på midten av 60-tallet ofte ble nevnt som det potensielt neste store bandet i den britiske rockescenen. Men det er som soloartist Van Morrison har satt sterkest spor etter seg i musikkhistorien: i 1967 ga han ut en av de mest tidløse klassiske låtene - ovennevnte «Brown Eyed Girl" - etterfulgt av albumet "Astral Weeks”, som den dag i dag trekkes frem som en av de beste platene som noensinne er utgitt.

Siden da har karrieren vært både innholdsrik og suksessfylt, og gjennom årene har han blant annet vunnet seks Grammy-priser, blitt innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame og nylig også blitt adlet for sin rolle i musikkhistorien.

Når Van Morrison tar med seg orkesteret sitt og endelig kommer til Bergen lørdag 30. juli, vil det bli et etterlengtet gjensyn med den nord-irske kjempen. Plenen på Bergenhus Festning vil sørge for en perfekt ramme for konserten!

Lørdag 30. juli, 2016 på Bergenhus Festning - Plenen.