Stemningen var på topp hos Notodden Blues Festival i dag når de strålende fornøyd kunne lansere den irske musikklegenden Van Morrison som sin hovedartist til sommerens festival. - Det er den største bookingen vi har gjort så langt i festivalens innholdsrike historie. Vi har jobbet intenst i lang tid for å få til dette. Sant og si så er flere års innsats i dag kronet med hell, og jeg har på følelsen at en utslagsgivende faktor for at det til slutt gikk i orden denne gang er at Notodden har flyplass som kan ta imot Morrisons private jet, sier daglig leder i festivalen Jostein Forsberg. Van Morrison kommer eksklusivt til Notodden og spiller fredag 2. august.

Fra et utgangspunkt som blues og soulsanger i gruppa Them på 1960-tallet utviklet Van Morrison seg til å bli en av populærmusikkens store fornyere. Som sanger og låtskriver ses hans påvirkningskraft på som kun sidestilt av Bob Dylan. Artister så ulike som Bruce Springsteen, Bono, Nick Cave, Elton John og Tom Petty sier alle at de er inspirert av Van Morrison.

Van Morrison er født i Belfast i Nord Irland i 1945, han har vunnet Grammy Awards 6 ganger, er innehaver av Brit Award for "Outstanding Contribution to Music" og ble innlemmet i Rock 'n' Roll Hall of Fame allerede i 1993. Blant Van Morrisons mest kjente sanger finner vi klassikere som Gloria, Here Comes The Night, Brown Eyed Girl, Moondance, Bright Side of the Road og epokegjørende album som Astral Weeks, Moondance og Into the Mystic. Hans foreløpig siste album kom sist høst og bærer tittelen Born to Sing: No Plan B. Albumet fikk meget god mottakelse og viste en "Van the Man" i godt slag. Det ser perfekt ut for en stor Van Morrison-konsert på Notodden.Notodden Blues Festival 2013 arrangeres i perioden 1. - 4. august. Andre artister som er lansert til nå inkluderer John Mayall, Tedeschi Trucks Band, Eric Burdon, Ida Jenshus, Norsk Utflukt, Valkyrien Allstars, Dana Fuchs, Charlie Musselwhite, Mud Morganfield, m.fl.