Foto: Karoline Finnema

De norske indie-heltene i Razika takket av som band (på ubestemt tid) med en storslått avslutningsturné i 2019 og spilte sin aller siste konsert noensinne for en tårevåt Øyafestival samme år (foto). Bandets siste studioalbum, Sånn kjennes verden ut, ble sluppet på Jansen Records, høsten 2018. Spol frem til 2021, så er det ti år siden debutalbumet Program 91 ble utgitt.

Les vår anmeldelse av Program 91 fra 2011

Albumet ble en suksess i 2011 og til tross for at halvparten av låtene var på norsk, nådde musikken langt utover landegrensene. NME, Pitchfork, The New York Times og The Guardian var fans, og oppmerksomheten tok bandet til både USA og Japan.

Men det var likevel i Norge bandet og albumet for alvor satte spor. Med sine velskrevne, ærlige og troverdige tekster om oppvekst og ungdomstid, kombinert med et brennende politisk engasjement, ble de raskt yndlinger langt utenfor musikkbransjen. Og da har vi ikke engang nevnt "Vondt i hjertet" – en låt som for lengst er innlemmet i den store norske sangboken.10 år har gått fort, men Program 91 har allerede vært ute av trykk fysisk i et halvt tiår. I tillegg har denne nye utgaven fått en remaster-overhaling av Christian Obermayer og inkluderer en bonusplate full av uutgitt materiale (både fysisk og digitalt). Her får du outtakes, demoer og liveopptak som aldri før har vært tilgjengelig, fra hele bandets karriere. LP-utgaven inneholder liner notes av Geir Rakvaag og bandet selv.

Reutgivelsen slippes både digitalt og på en dobbel LP.