Da nyveiv-bandet Razika fra Bergen etter Øyafestivalen i Oslo i 2019 tok en pause etter 13 år som band, la Embla Karidotter trommestikkene på hylla, tok rollen som låtskriver og vokalist, og starta et nytt prosjekt under det nydelige navnet, Embla and the Karidotters. Nå er de skeive ska-rytmene erstatta med country og americana.

Med seg på Howling, som slippes i dag på den interessante labelen Die With Your Boots On, har hun en sterk bakrekke med musikere fra blant anna Razika, Sløtface og Honningbarna. Musikerne danner en stemningsfull ramme til Emblas delvis hese og såre vokal.

Stilmessig plasseres musikken i countrysjangeren, og de fire låtene på EP-en har fin bredde og et passe skranglete uttrykk. Embla and the Karridotters sin innstilling til måtene låtene presenteres på, gjør det hele mindre upolert og desto mer sjarmerende. På den måten skiller hun seg fra mange av artistene som opererer innenfor samme terreng.

Selv om presseskrivet lister opp en rekke presise referanser, trenger ikke Emblas låter og stemme andre forbindelser enn til sine egne ferdigheter. Hun står trygt på egenhånd og viser med Howling en lovende start på solokarrieren.

Om det så er de melankolske og blå tonene i Burn The City Down og Hopeless Romantic, den mer rocka Bergen Blues eller tonk-tempoet i I Drink, så setter Embla and the Karidotters med denne debuten en standard som det blir spennende å følge med på videre.