Forrige uke slapp Sandra Kolstad tittelsporet fra det kommende albumet Zero Gravity State of Mind. Låten, som er Sandras egen hyllest til menneskelig frigjøring fra mentale murer og strukturer i samfunnet rundt oss, følges nå av en kitchy psykedelisk musikkvideo. I videoen tar Sandra et oppgjør med hvordan verden ofte kan skape dårlig selvbilde hos kvinner.

Selv føler hun at hun, som artist, har et ansvar for å være med på å dra verden i en bra retning.

Mennesker dør av dårlig selvbilde hver dag. Jeg vil lage musikk og visuelle uttrykk som drar popkulturen i en annen retning enn det gjennomseksualiserte, snevre uttrykket som den ofte lider under i dag. Jeg synes det er dørgende kjedelig å se den stereotypt avkledde kvinnekroppen i musikkvideoer, og tror mange andre også synes det er kjedelig. Kunst og kultur skal utfordre og sprenge grenser. Og slik være med på å gjøre verden til et friere sted, forklarer hun.

Videoen, som hadde verdenspremiere på Bergen Kjøtt forrige lørdag, er laget av Ina Lerner Grevstad, Nina Knag og Francisco Munoz (har tidligere laget videoer for Fjorden Baby!, Norsk Tiger & Jonas V)

Albumet slippes 6.oktober på MER Musikk & Red Eye Transit

Og som en bonus, poster vi også en video fra forrige uke, da Sandra ble med P3 til et nedlagt fabrikklokale i Øst-Berlin, hvor hun spilte ZGSOMog Ice Age(også på det nye albumet) akustisk.Foto: Francisco Munoz