Sandra Kolstad har det siste året debutert som skuespiller og som teaterkomponist. Nå vender hun tilbake til popmusikken med et nytt album – ti fengende sørgesanger for det moderne samfunn, men ikke uten håp.

– San Silva er utopiske sanger om at en annen virkelighet er fullt mulig, et grenseløst samfunn der forskjeller ikke er det viktige. Sanger som ved første lytt høres ut som kjærlighetssanger, men som egentlig er noe annet, fordi du–et, mottakeren, ikke nødvendigvis er den «vanlige andre», sier Sandra Kolstad selv.

Albumet er spilt inn i Bergen, Sverige, Island og Buenos Aires. Det ble spilt inn på et piano Kolstad fant på søppeldynga i Haugesund, på en sykkel og på en grytidlig morgen i en leilighet i Sandviken, som hadde så tynne vegger at Kolstad måtte synge veldig lavt for å ikke vekke naboene.

– San Silva handler om å stå overfor det store ukjente, og endelig være klar for det, selv om man ikke aner hva som venter. En slags hymne til det i oss som alltid er der, rytmen som holder takten selv når alt virker kaotisk, og som på den måten holder oss gående, og får oss til å skjønn at det er en mening med i hvert fall noe av det som skjer.

På albumet har Sandra Kolstad samarbeidet med en hel haug fantastiske musikere: Miss Tati, det danske pophåpet Asbjørn, trommis Bendik Hovik Kjeldsberg, argentinske Diosque, svenske Isak Eldh og Petter Eldh og islandske Stephan Stephanson fra GusGus. Albumet er produsert av Kolstad selv og Duper- produsent Yngve Sætre.

– San Silva er musikk å slippe taket til. For det som åpner seg opp når gamle dører lukkes. En elektronisk- akustisk skål for begynnelser.

I dag deler hun også en ny video. Denne gang er det djevelutdrivelse og eksorsisme som står for tur.

– «Hurricane» er en slags øvelse i djevelutdrivelse og eksorsisme. Av og til tar et mørke bolig i oss som vi ikke vil ha der, som ikke er godt for oss. Og de gangene finnes det kanskje ikke noe annet valg en å gi seg helt hen, gå fullstendig opp i smerten og det vonde, og forhåpentligvis komme ut på den andre siden som et bedre og lysere menneske, sier Kolstad selv om sangen.

Albumet San Silva slippes fredag, 22. September, både digitalt og fysisk via Fanfare.