picture Raumarock er en ni år gammel festival, som hvert år finner sted på Åndalsnes - Alpebyen ved fjorden.

Raumarock har en tradisjon i å ha et ”supriseband”, og i år var det Raga Rockers. Jeg fikk noen ord med gitaristen Eivind Staxrud etter konserten, og spurte hvordan han synes det var å være supriseband. Mer interessert var han i å snakke om min interesse for soul.

- Er du glad i Stax? Ja, sier jeg. – Er du? Otis Redding vet du. Fantastisk. Sam and Dave sin Volt Revue fra 1967. Den er spilt inn i Norge. Er ikke det utrolig? –Jo. Før jeg visste ordet at det sang Raga Rockers-gitaristen Sam and Dave-låta "Thank You" for full hals. Slett ikke meg imot.

picture Livio Aiello fra Raga Rockers på bassgitar.


picture
Det var Katzenjammer som åpnet årets festival. Jentene imponerer med å la instrumentene gå på rundgang, ha full energi og skape en folkefest med folketoner, rocketoner og balkantoner.


picture Urørt-vinnerne Pink Robots var festivalens flinkiser. Rent, pent og hyggelig.


picture Shining leverte en av festivalens beste konserter. Her er vokalist, saksofonist og fløytist Jørgen Munkeby.


Hvert år arrangerer Raumarock en Øresus-konkurranse. Ferske band får en sjanse til å vise sitt talent, og vinneren får varme opp for headlineren på lørdag. Blodig Alvor vant årets Øresus-konkurranse. Markus Den Ouden sier at det var utrolig gøy å vinne årets Øresus. - Alt foregikk så fort, og plutselig var vi vinnere.


picture
John Olav Nilsen synes Raumarock var et flott
sted å spille. – Men du vet, jeg skriver jo bare musikk. Konserter er bare et resultat av at jeg er låtskriver. Men selvfølgelig er det gøy at folk liker musikken min, fortalte John Olav Nilsen etter den timeslange konserten.


picture
Stemningen var på topp under Åge og Sambandets konsert. Sola skinte, pilsen var kald og trønderrockens far åpnet med Min Dag fortsatte med Leva livet og Lys og varme. 61 år gamle Åge kan fortsatt levere god stemning, etter flere tiår på scena.


picture
Yoga Fire skøyet og lagde ablegøyer under deres konsert lørdag formiddag.
– Naturen er helt fantastisk her. Dessverre har jeg fått en halsbetennelse, så det er litt kjipt å synge, sier Esben Selvig aka ”Dansken”.
- Da er det vel godt å ha en lege i bandet? spør jeg.
- Dr. S er en ganske dårlig doktor. Han skriver ikke ut piller, bare til Apollo. Han har nemlig flyskrekk. Alt man får av Dr. S er en klapp på skuldra.

Apollo er gitaristen i bandet, og han mente derimot at Dansken var hypokonder.
–Trenger ikke piller han. Han sier jo at han har halsbetennelse hele tiden, men han har jo ikke det. De var derimot svært fornøyd med sin nye bandbil.
– Nå står det ikke lenger ”Bislet Bilutleie” på siden. Det er stas.


picture Datarock hadde æren av å avslutte festivalen lørdag kveld. Og for en fantastisk avslutning; Datarock laget som vanlig full fest mellom fjellene på Åndalsnes.


picture God stemning under gårdsdagens Datarock-konsert.


picture Bergen er godt representert på årets festival. Her er punk-trioen Blood Command på festivalens "lillescene"


picture En stakkar fra Oslo med foreløpig ukjent navn som tapte et veddemål og måtte gå utkledd som trønder på Raumarock.


Det er ingen tvil om at Raumarock er en av de vakreste
festivalene i Norge. To scener, to dager og 23 band midt i Romsdalens vakre natur. Takk for i år, gleder meg til neste år!
Foto: Einar Aagaard Tryti