I et lokale fylt med røde joggedresser og feststemte mennesker på en fredagskveld spilte virkelig Datarock for menigheten. Oppvarmingsbandet The Thief hadde bydd på en energiutblåsning en liten halvtime tidligere og publikum var klar for mer.

Men en kul backdrop på scenen og selvfølgelig uniformert i sine karakteristiske røde joggedresser er Fredrik Saroea og resten av Datarock et fantastisk skue. Åpningslåten Give It Up blir servert med bravur og dansingen går langt bakover i lokalet. Talking Heads-hyllesten True Stories smeller bra og allsangen runger når teksten serveres på skjermene bak scenen. En herlig saksofonsolo fra Kjetil Møster gir låten en ekstra dimensjon.Nightflight to Uranus fra Datarock ble også servert tidlig i settet og satte standarden for resten av kvelden i et utsolgt Teglverket på Kvarteret. Datarock holder seg til samme formel som de alltid har gjort men det funker som bare det og spesielt på en klubbscene som Teglverket er de i sitt ess.

Avslutningen med Time of My Life fra Dirty Dancing var ren parademarsj og publikum fikk det de kom for denne fredagskvelden. Nå skal Datarock ut på stor USA-turne så det blir en stund til det blir mulig å se dem i Bergen igjen.
Foto: Håvard Holmefjord