Foto: Hans Jørgen Brun

Joggedresser, dansbare hits, elleville liveshow og generelt god stemning. Det er ikke rart at DATAROCK har vært et av landets mest populære band i snart en mannsalder.

I mars gav de ut “Face the Brutality”, deres første studioalbum på 9 år. Anmelderne trillet 5 av 6 i både Dagbladet, Aftenposten, Hamar Arbeiderblad, BT og GAFFA, og i utlandet høstet platen 7 av 10 i danske Diskant, 4 av 5 i Classic Pop Mag og 5 av 5 i Music News.

Frontet av den sjeldent karismatiske vokalisten Fredrik Saroea har gutta bak monsterhits som «Fa-Fa-Fa», «Computer Camp Love» og «Give It Up» skapt store bølger, både her hjemme og ute i den store verden. Deres helt unike form for elektropop har sørget for en stadig voksende fanskare.Datarock har fått det ærefulle oppdraget om å holde selve åpningskonserten for Oslos nye spillested Youngs 10. september. Vi har tatt en prat med Fredrik Saroea om konserten og han er ukas gjest i topp5.

- Som Karpe sier det så fint så har man "alt det vi trenger her på Youngstorget" - i hvert fall nå som Youngs åpner dørene til en flunka ny 500 kapasitet konsertarena!

- Utrolig stolt over å spille den første offisielle konserten på nyskapningen i nabolaget vi alltid oppsøker når vi er innom Oslo; nabolaget vi spilte noen av våre aller første konserter i rett over gaten på Mono, forteller Fredrik til Musikknyheter.no

- Fikk oss en sniktitt på Youngs under Øyafestivalen, så gleder oss vilt til å se det ferdige vidunderet! Grattis Oslo!

La oss feire alt nytt med litt ny musikk til vorspielet, avslutter han.

5 fine nye norske inkludert DIVEST som varmer opp for oss på Youngs 10. september:5 nye fra vår planet - rundt i verden...
5 favoritter fra årets fantastiske Øyafestival; ikke nødvendigvis nye låter, med nye live-minner!5 favoritter fra årets personlige live-høydepunk i Oslo så langt: IdlesDu kan vinne billetter til deg selv og en venn til Datarock på Youngs 10. september om du svaret på følgende spørsmål:

Hva heter Datarocks nyeste album?