Leftfield var et av 90-tallets største elektronikafenomener,picture
men er nok ikke det bandet de fleste nordmenn nå til dags automatisk tenker på innen denne sjangeren. Til tross for like lang fartstid og at de nyter like stor respekt som sine landsmenn i Chemical Brothers, har de ikke ofte vært å finne på hitlister og er ikke kjent for landeplager eller hits. Likevel er de et kjent og kjært navn for veldig mange, og har bygget seg et stort publikum med musikken sin.

At det var et 90-tallsband som opptrådte på Oslo Live torsdag kveld var av og til temmelig tydelig – ikke bare på grunn av musikken de spilte, men også fordi publikummet endret gjennomsnittsalder drastisk mellom John Olav Nilsen & Gjengen og Leftfield. Veldig mange var kommet for å mimre litt, og det fikk de god mulighet til.

Leftfield - med bare ett originalmedlem i denne omgang - var i slaget fra første stund, og kontraskjæret var stappfullt av dansende mennesker. Det var et massivt show, alt fra den enorme bassen; til den overveldende rytmen; til de visuelle hjelpemidlene var grandiost, men den lyse midsommernatten ødela litt for lasershowet som nok egentlig var temmelig imponerende – det bare syntes ikke.

Noen små lydproblemer var det også underveis med mikrofoner som sluttet å fungere for gjestevokalistene, og høytalere som var i ferd med å kortslutte, men det la ingen større demper på stemningen hos hverken artister eller publikum.

picture

Med gode gjesteartister i MC-ene Djum Djum og Earl Sixteen var det hele et ganske så gjennomført show som dundret i vei i natten.
Og joda: Leftfield har det fortsatt, og virket også selv fornøyd med showet. Etter konserten oppdaterte de Facebooksiden sin med: "Taak Oslo. Fantastic night. Really enjoyed it. I think I can speak for the whole band .Wonderful fun.Love it herexx"Leftfield Offisiell Side