Gerilja er ute debutplata Step Up Your Games denne uka. Oslobandet er signet på den nye labelen Razzia Notes, som Anders Fridèn fra In Flames har startet. Vi tok en liten prat med Simon Paus.

Endelig klar for debutalbum. Dere har vært et band lenge, hvorfor kommer debutalbumet først nå?

- Tingen er at vi har spilt lenge under navnet Gerilja. Det har mer eller mindre dreid seg om flere band. Det har vært medlemmer inn og ut og vi har kastet alt materialet og startet på scratch mange ganger. Vi er også helt sinnsykt pirkete så alt av avgjørelser og detaljer vurderes ekstremt nøye. Summen av dette er at alt vi gjør tar litt tid.


Fortell litt om innspillingen.

- Vi hadde en harddisk med 200-300 låtskisser/ideer, så halvåret før vi skulle i studio samlet vi sammen det vi ville bruke og utviklet dem til ferdige låter. Så dro vi til Ocean sound på Giske etter å ha jobbet døgnet rundt for å bli ferdig med låtene. Vi var der i to perioder med Christian Wibe bak spakene, eller retter sagt, bak den gamle mikseren til Tina Turner. Vi jobbet mye og badet mye. Så la vi vokal og synth i Oslo etterpå. Så mikset vi lenge. Så ble skiva mikset en gang til, i regi av plateselskapet, av Daniel Bergstrand.


Etter å sett dere live flere ganger er det overraskende mye synth og elektroniske-elementer på albumet, er det en nylig utvikling?

- Egentlig ikke. Vi har hatt med litt cheesy synth ganske lenge egentlig. Vi var interesserte i å ha et "futuristisk" tilsnitt i musikken vår, og det er det synthen representerer. Vi er glade i 80's sci-fi film og da var det naturlig å trekke inn synth for å få den følelsen. Vi er også glade i en del rap så det kan også ha hatt sitt å si.


Anmeldere er flinke til å sammenligne nye band med andre band. Hvis du selv måtte beskrive ditt band og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Vi har tatt alt vi synes er kult og presset det sammen. Men det er kanskje mest Åttitalls-thrash, T-rex og Vangelis synth. Ting som ikke har noen opplagt sammenheng, men som sammen fungerer veldig bra.

- Hvis vi skulle blitt sammenlignet med to band måtte det kanskje vært Megadeth og Beastie Boys kanskje? Eller kanskje The Hooters og Primal Scream? Eller kanskje en miks mellom solo- Phil Lynott og BöC? Mange spennende muligheter å trekke frem.


Noen konserter eller festivalbookinger med andre band dere håper å få med dere i løpet av sommeren?

- Har lyst til å se Kraftwerk og goat++ på øya, har aldri sett de før. Leste på Internett at Wu Tang hadde stablet seg på beina for "a last hurrah", så det kunne vært gøy, Nick Cave på Bergenfest kanskje? En hel drøss av bra artister spiller i sommer men per dags dato har ikke jeg et eneste festivalpass, så må stresse litt billetter fremover.

Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man bør følge med på?

- Mye kult ja. Kan nevne i fleng : The good the bad and the zugly, Okkultokrati, Haust, Warp Riders, Beglomeg, Smoke Mohawk, Tusmørke, King Midas rører på seg igjen, Haraball, Carmen Villain pluss masse jeg har glemt.


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Synes det har kommet en del kule plater fra våre naboer i Sverige i det siste. Plata til Goat og Skogen Brinner er veldig kule! Kjøpte også den nye til Primal Scream som er fin. Har også hørt mye på den nydelige balladen You and Me med Alice Cooper i det siste.Kjøper du CDer, MP3s, vinyl eller det streaming som gjelder? Og hvorfor?

- Kjøper en blanding egentlig. Kjøper plater av det jeg liker veldig godt, en del cder og streaming til kjapp lytting og oppdagelseslytting.


Hva er sommerplanene, noen festivaler som er klare?

- Vi har konsert på John Dee 7. juni i sammenheng med skiva. Så spiller vi på Bergensfest, i Halden , i Lillesand og noen konserter i Sverige, blant annet Way Out West. Noen jobber til på trappene også. Løpende oppdatering på våre facebooksider!