Ørkenkjøtt er et et alternativ metallband fra Telemarks blues og metallvugge, Notodden. Femmannsorkesteret slipper sin første fullengder, Ønskediktet, 23. mars og har allerede klatret seg opp på bestselgerlista til Platekompaniet. Vi tok en preik med gitarist Simen Rem om den kommende plata.

– Gratulerer med å være bestselger en måned før release!

– Jo, takk! Det var utrolig kult å se at den bare steg og steg. Vi spiller jo ikke akkurat visepop eller dancemusikk, så det var ikke forventet. Virker som folk er klare for den sjangren. Målet er å komme inn på VG-lista.

– Dere synger jo på norsk. Forkjempere for det norske sproget?

– Det kan jo være med på å bidra med å plassere oss på bestselger. Når man sier noe man føler uttrykker man det jo på morsmålet, så det falt egentlig veldig naturlig. Vi er ikke noen norskforkjempere i den forstand. Morsmål og morsmelk vet du. Vi vil sette en ny standard for den norske metallen.

picture

– Ønskediktet er jo et konseptalbum. Hva er egentlig konseptet?

– Musikken har et 70-tallskonsept. Musikalske temaer går igjen, som for eksempel hos Pink Floyd. Tekstene handler kanskje om en reise i en person. Det handler ikke om en fyr som drar rundt og slakter drager, det er en mer psykedelisk opplevelse. Vi skaper vår egen verden og gir publikum den første inngangsbilletten gjennom dette albumet.

– Det blir som Kaizers Orchestras historiefortellende album?

– Ja, akkurat. De har jo tatt den der ompa og Øst-Europa greia og skapt et univers. Vi gjør det samme, men heller med arabiske toner.

– Så alt henger sammen?

– Enkeltlåter kan være kult, men vi prøver å sette ting i en større sammenheng. Du vet, hvis man er sulten, så stikker man bare inn på Deli'n og kjøper en slice. Det er kjipt. Vi vil at man skal på restaurant og bestille en åtteretters når man hører på musikk.

– Spenstig. Dere har jo fått drahjelp fra noen ganske store navn innen metallen, hvordan var det å jobbe sammen med Vegard (Ihshan fra Emperor) og Heidi Tveitan?

– Vi har kjent hverandre lenge, så vi kommunsierer veldig bra. Vegard og Heidi har produsert hele greia, og kom med masse innspill. Det var en veldig organisk produksjon, vi brukte jo Juke Joint Studio.

– Når jeg ser på spornavna så stikker Redneck Randy seg ut fra de andre.

picture
– Vi følte det at et norskspråklig album ikke ble komplett før vi hadde med en låt på engelsk. Historien som fortelles på låta er som en drøm i en drøm. Redneck Randy er en white trash amerikaner som blir bortført av aliens, får en anal probe med en melding til menneskeheten. Randy dukker opp på scenen på konserter også. Vi vokste opp med Maiden, så han er på en måte vår Eddie.

– Dere har jo et snedig bandnavn, kan du avsluttende forklare hva det betyr?

– I sitt tidligere liv var gitaristen vår, Christian Grønli, hippie på 70-tallet. Da han kjørte rundt i en folkevogn i India fikk han en skikkelig bad trip, og da kom navnet til han.


Ønskediktet blir tilgjenglig i butikkene 23. mars, og har releasekonsert på John Dee dagen før.


Foto: Bjørn Wilhelm Kjellby.
Coverkunst av Christian Berg.