Den danske kvartetten Communions slapp nylig sitt debutalbum "Blue", og det strømmer inn med gode anmeldelser både nasjonalt og internasjonalt for brødrene Martin og Mads Rehof, Jacob van Deurs Formann og Frederik Lind Köppen. Vår skribent Andrea Pettersen har tatt en liten prat med bandet om musikk og historien til bandet sålangt:

Hvordan var reisen fra når dere møttes til dere endte opp i konsert/øvingslokalet Mayhem i København? Hvordan kom dere dit?

Vi kjente hverandre fra videregående hvor vi møtte hverandre gjennom felles venner. Litt senere begynte vi å øve sammen ved Mayhem. Frederick og Jacob brukte allerede øvingsrommet da jeg og Mads ble med. Den gang var det et samlingssted for en stor vennegjeng Foreksempel spilte Jacobs storebror Simon i bandet Lower som også øvde der. Så vi endte liksom bare opp der ved en tilfeldighet. Det var det stedet som var tilgjengelig umiddelbart.

Hva er historien bak bandnavnet?

Det er på en måte tatt (ut av sammenheng) fra en engelsk oversettelse av et dikt av Rimbaud kalt "First Communions". Da vi valgte et navn brukte vi en liste over navn vi likte, og det navne endte opp på listen. Jeg tror vi mest av alt valgte det fordi det så og hørtes bra ut. Den faktiske meningen var ikke førsteprioritet. Også er ordet litt tvetydig siden det betyr flere forskjellige ting, avhengig av sammenhengen det brukes i.


Hvordan føler du at dere og musikken deres har vokst siden deres første utgivelse og frem til nå?

Jeg tror uttrykket har gradvis blitt renere, men også klarer på hver plate, på den måten at alt har blitt modigere. Som musikere har vi blitt mer klar over våre styrker og svakheter som et band, og har prøvd å bruke de styrkene mer, både med tanke på låtskriving og å spille live.

Hvordan skriver dere nye låter? Hvordan er prossessen?

Det varierer fra låt til låt. Men vanligvis starter vi med et riff eller et tema eller hva man nå vil kalle det, og så bygger vi ut fra det. Det er en ganske strukturert prossess på den måten at vi sjelden lager låter ved å jamme. Jeg er fortsatt hovedlåtskriver i den forstand at bortsett fra det første riffet eller temaet - som vanligvis er resultat av samarbeid - er det jeg som lager akkompagnementet og melodiene.

Hva inspirerer dere?

Bortsett fra annen musikk (som også er veldig variert), får jeg inspirasjon fra andre ting som litteratur, film, kunst og filosofi. Men også dagliglivet og byen kan sees på som en inspirasjon. Folk generelt inspirerer meg også.Som band får dere muligheten til å reise og spille på nye steder, men hvor har den kuleste konsertopplevelsen vært sålangt? Og har dere noen drømmevenue?

Generelt sett har vi hatt noen fantastiske konsertopplevelser i London. Men jeg tror min personlige favoritt var å spille en utsolgt konsert på Loppen i København i september. For å være ærlig så vet jeg ikke så veldig mye om statusen eller historien rundt venues utenfor København. Så om jeg måte velge en konsertarena som jeg håper vi får spille en dag, ville det sansynligvis vært noe sånt som Store Vega i København. Jeg tror det hadde vært rimelig spesielt å få sjansen til å spille der.

Hva er planen for 2017?

Å spille flere show nå som albumet er ute. Bortsett fra det vil nok å jobbe på nytt materiale være hovedmålet.