Truls ble for alvor satt på kartet som soloartist da han i 2013 tok Norge med storm med superhiten «Out Of Yourself». Truls toppet blant annet Musikknyheter.no sin årlige liste over landets mest spennende debutanter.

I mai i år kom hiten «Circles», og nå tar mannen med den karakteristiske falsetten oss med videre med sin nye singel, «Canyon»..

«Canyon» ble påbegynt i Norge i samarbeid med Truls´ tidligere manager, Per Eirik Johansen. Sammen tok de låten med til L.A., der Per Eiriks brå bortgang førte til at singelen som slippes nå ble en hyllest fra Truls til mannen han hadde et tett samarbeid med i flere år. Truls fullførte prosjektet i Hollywood, med produsent-trioen Captain Cuts, som har jobbet med Tove Lo, Marina & The Diamonds, Tegan & Sara, på laget.

Vi sendte over noen spørsmål til Truls om blant annet den nye låta, hva han hører på og fikk en feststemt spotify-liste til helga.


Gratulerer med ny singel, fortell litt om låta.

- Takk! Låta er en hommage til min avdøde manager, om vårt samarbeid,gleder og frustrasjoner. Dette er en låt vi jobbet med sammen, da han gikk bort ville jeg fullføre låta i hans ånd. Jeg tok med meg gode råd han ga meg og gjorde ferdig låta.

Du har vært i Hollywood og jobbet med produsent-trioen Captain Cuts, hva har de tilført låta, synes du?

- De gjorde noen store grep med arrangementet på låta og løste en gåte som jeg hadde prøvd og løse i en god tid. De tilførte noen fine lyder og hjalp meg litt med teksten, som var vanskelig og fullføre. Uten de ville låta blitt noe helt annet.


Hva er planene i forhold til nytt album?

- Mitt nye album er på vei, låtene jeg slipper om dagen er smakebiter på hva som kommer. Regner med at albumet kommer på vårparten neste år.


Du har tidligere spilt i Lukestar og Truls and The Trees, savner du å spille i band?

- Jeg savner mye med å spille i band,spesielt samholdet og mine venner. Vi delte oppturer og nedturer,nå er jeg jeg alene om det. Men det er også deilig og ta alle avgjørelser selv og være min egen sjef.


Du vant Spellemann for ditt debutalbum, og toppet blant annet vår årlige ny norsk musikk-kåring for 2013. Hvor mye betyr slike ting for deg?

- Priser er en god bonus for selvtillit og eksponering. Men drivkraften vil alltid være musikken og de menneskene som nyter den.


Hvis du skulle spille en coverlåt på din neste konsert, hva ville du ha spilt?

- Post Malone med White Iverson, går og synger på den låta hele dagen og skulle gjerne tatt den til scenen.


Hvilket album setter du helst på søndag formiddag?

- Alt med Beach Boys, trenger og drømme om California når høsten i Norge Kicker inn.


Hva med fredag kveld?

- På fredag er det alltid noe urbant da blir det denne spillelisten. Dancehall får meg alltid i form.
Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske artister mener du man bør følge med på?

- Jeg digger Gundelach om dagen, han krysser sjangerene godt og har en fet låt på Spotify alle burde sjekke ut!


Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Går mest i Travi$ Scott sitt nye album, liker hvordan den moderne hip-hop´n utvikler seg om dagen blant de unge artistene. De er ikke redd for og tenke nytt og gjør at sjangeren ikke dør ut.


Har du noen konsertplaner fremover?

- Fokuset er nå og gjøre ferdig albumet mitt, så blir det turné i 2016!

Bilde: Jørgen Gomnæs