Da Janove i fjor annonserte at det var ny musikk på vei, var hypet stort. Hva man kunne forvente var usikkert, da han nå hadde gått solo etter å ha vært Kaizer Orchestras frontmann. Premieren på hans nye låt, "Regnbuen treffer oss ikkje lenger", var på Spellemannsprisen 2016. Selv er han veldig fornøyd med oppstarten, og responsen har vært god. Likevel er han spent på fremtiden. Det er først nå hans solokarriere begynner, så det endelige resultatet kan det hende man ikke ser før om flere måneder. Men han holder seg positiv på starten av den nye, spennende veien han tar innen musikkverdenen.

I forhold til soloalbumet i 2004, som bare var et sideprosjekt, skal han nå satse fullt på solokarrieren. Han vil bygge seg opp en katalog med musikk som kun er hans egen. Han vil gjøre som han vil og ha muligheten til å fremføre live alene. Han vil ikke gjøre coverlåter, men satse fullt og helt på sitt eget arbeid.

Om sin nye musikk, forteller han at det er den samme kjernen, og den samme Janove man hører. På den andre siden, er alt nytt. Han jobber med nye folk og musikken har en helt ny innpakning. Han har gått vekk fra den retro estetikken, og fokuserer nå mer på det moderne. Han sier selv at han vil lage musikk han ville hørt på. Selv hører han mye på R&B og rap, og da faller det naturligvis en del på sin egen musikk også. Han vil inkludere mer luft og beats i sin signaturrock, og blande det beste fra flere sjangre. Samme sangen kan jo høres ut som en countrylåt, en Rihanna-låt eller en Kaizers-låt. Men som han sier, det er innpakningen som teller.

Han skriver for og spiller selv på så og si alle instrumentetene som er inkludert i musikken hans. Når han skriver musikk, går han ut i fra hvordan han vil låten skal være og velger et instrument deretter. Hvis det for eksempel skal være fokus på basslinjene, komponerer han først for bass og går ut i fra dette. Han sier at det han fokuserer på nå, er den rytmiske delen. Han lager beats han liker, og går ut i fra dette.

Han vært opptatt med sin egen utvikling de siste tre årene. Han har skrevet flere teaterstykker, symfoniske bestillingsverk og jobbet med musikal. I tillegg har han utviklet foredrag og skrevet musikk til spillefilmer. Alt dette ved siden av arbeidet med sin nye musikk. Som før, jobber han med det som handler om musikk og fortelling. Han har nå som i tidligere album, skrevet et fiktivt tekstunivers. Selv om det er fiktivt, sier han at det likevel personlig og ekte. Det er menneskelighet satt på spissen, slik at det skal bli interessant og folk flest kan relatere til det. Denne måten å skrive tekster er den han liker best, og det kommer han til å fortsette med.

I hans musikalske fremtid, ser alt ut til å bli nytt. Men likevel så er han jo den samme. Du kjenner han igjen, men nå med en ny innpakning. Nå skal han fokusere på at han nå står på egne bein, med en ny sound. Han vil i nærmeste fremtid slippe nye låter fortløpende, men tar seg god tid. Dette er noe han, og vi, gleder oss veldig til!

"Regnbuen treffer oss ikkje lenger" kan du høre her: