Foto: Bjørnar ØvrebøSist fredag slapp Sondre Justad sin nye singel, Gjør det igjen. Han slapp debutalbumet Riv i hjertet i 2015, og etter to singelslipp i fjor er dette årets første singelslipp. Han skal spille ni konserter i løpet av april. Det er kun noen få billetter igjen til ekstrakonserten han skal ha på Rockefeller (Oslo) i april, ellers er det utsolgt på alle de åtte andre konsertene. Vi har tatt en prat med han, før det hele kjører i gang neste måned.

Hva kan du fortelle om Gjør det igjen?

- Den handler om å gjøre den samme feilen gang på gang, selv om du er fullt klar over det. Tror vi er skapt sånn at vi går inn i samme mønster og gjør de samme feilene om igjen, heller enn nye feil. Merkelige greier.


Hva er din favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- Det endrer seg stadig, men akkurat nå er jeg veldig glad i Ilden. Den er ikke utgitt ennå, men kommer på albumet 23. mars. Soundmessig er det nok en av de mest åpne og flytende låtene mine. Har savnet en sånn type låt når vi har spilt live og tror den vil bidra til å gi konsertene mer oksygen. Tematisk er den på et vis tredelt, men alle historiene har til felles at man må ofre noe for å komme seg videre.


Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- En låt som har fulgt meg i lang tid er Blue Ridge Mountains av Fleet Foxes. Vet ikke helt hvorfor det ble sånn, er jo litt random blant en så bra katalog fra Fleet Foxes. Men den traff nok et eller annet sterkt i meg da den kom og har holdt seg til den dag i dag. Kan nok handle om at jeg ofte savner brødrene mine og fjellene hjemme i nord.


Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Låter med relaterbare tekster og gode melodier!Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist.

- Da vi spilte på Kastellscenen på Slottsfjell for to år siden. Det var unntakstilstand både for oss på scena, publikum og festivalen. Så mye kjærlighet, allsang og trøkk. Jeg slet med å høre meg selv og bandet fordi publikum sang så høyt og festivalen måtte stenge portene fordi det var så fullt.


Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum.

- Da jeg så Fay Wildhagen, Sondre Lerche, Marit Larsen og Darling West på favorttfjellet mitt, Festvågtinden, hjemme i Henningsvær i fjor sommer. Absolutt ingenting slår en sommerdag hjemme i nord. Og det å sitte på fjellet jeg vokste opp på, med utsikt til hjemplassen min sammen med 800 mennesker og se på artister jeg hørte på i oppveksten var sterkt altså! I tillegg blir naturligvis spillingen enda mer ekte og sterkere når man spiller på et fjell!


Hva er det beste med å drive med musikk?

- Å skape noe fra bunnen av! Det å kunne kvitte seg med tvil og vanskelige følelser gjennom en låt, og i beste fall oppleve at låten kan endre livet til noen andre. Og nesten like stort å få reise rundt og treffe så sykt mange bra mennesker. Har alltid hatt et enormt sosialt behov, så det passer meg perfekt.


Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Vann, tørrfisk og handduka (håndklær)


Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?

- Cold Mailman - Time is of the essence laget av Andre Chocron. Utrolig smakfull og musikalsk. Blir fortsatt like fascinert av hvordan Chocron har klart å gjenskape musikken gjennom lys og klipp.Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Vanskelig å huske, men kanskje noe Halvdan Sivertsen eller Bremnes. Eller var det Hits for kids?


Hva var den forrige låten du hadde på repeat?

- Bendik med Perfekt.


Hvor er drømmestedet å få spille konsert?

- Sør-Amerika!


Hvis du skal sammenligne deg selv med noen andre artister, hvem vil du sammenligne deg med?

- Sorry, det må nesten noen andre ta seg av.


Hva kan vi forvente av deg framover?

- Slipper mitt andre album, Ingenting i Paradis, 23. mars, drar på storbyturné i april og festivalturné i sommer.