I dag slipper Sondre Justad sitt andre album, Ingenting i Paradis. Forrige album, Riv i hjertet, ble sluppet for tre år siden. Det ble liggende på VG-lista i over et år. Disse tre årene siden forrige album har Justad brukt på å spille konserter, lage nye låter og spille inn albumet vi nå endelig får servert.

Første låt ut på Ingenting i Paradis er er Kanskje en dag. Det er en rolig og ren låt, der stemmen til Sondre Justad har alt fokus. Låta er vakker og litt sår, og passer fint som første låt på albumet.
«kanskje en dag en dag / når vi har smelta om nån ganga / kan vi treffes igjen og forstå ka vi egentlig har»

De neste låtene er slik vi kjenner Justad fra før. Det er fengende poplåter, og gode tekster. Sondre Justad er fra Lofoten og skriver på dialekt. Det bidrar til at det blir naturlig og personlig. Justad er energisk og direkte, og låtene hans fremstår veldig åpne og ærlige.

Fanga i en drøm fenger umiddelbart, og har gode rytmer. Det er en sånn låt som setter seg lett, og man kjenner den lett igjen neste gang man hører på den. Det er en sånn låt som får folk til å hoppe og danse med, og jeg skal vedde på at når Sondre Justad skal ut på turné er dette en av låtene som vil skape mest liv.
«æ burde sikkert ikke tenk på dæ / det blir så vanskelig å se dæ igjen / æ burde sikkert ikke lengt etter dæ / det blir så vanskelig å fortsatt ha dæ som venn»

Tre av låtene er allerede sluppet som singler; Ingenting, Paradis og Gjør det igjen. Paradis er en låt som ikke fenger særlig hos meg, uten at jeg klarer sette fingeren på noe spesifikk årsak til det. Det er likevel noe jeg lett ser forbi, da det er så mange andre låter på albumet som jeg gjerne hører igjen. En av de er Gjør det igjen, som er en munter og sommerlig låt. Den har rytmer jeg ser for meg folk vil danse til på konsert.
« som om alt e glemt / så æ gjør det igjen / trur det e det æ treng»Den syvende låta på albumet, Hold dæ fast, er en nydelig perle. Den traff meg midt i hjertet, og ble for meg albumets høydepunkt. Bare så synd den varer kun knapt halvannet minutt.
«hold dæ fast / du veit ikke kor du e i morra / kjære bare hold dæ fast»

Vi e ikke sånn er også en vakker låt. Stemmen til Sondre Justad passer helt perfekt til låta, og når han tar i på refrenget får jeg gåsehud. Teksten gjør inntrykk, og kryper inn under huden.
«her sitt vi på kver vårres sky / og e egentlig ganske lik / med frost inntil beinet / og tanka fjernt fra de vi e»

Ingenting i Paradis avsluttes med Ikke som de andre, som Sondre Justad har skrevet sammen med Magnus Eliassen. Låta starter forsiktig, og øker gradvis i intensitet underveis. Det er en fin-fin låt, som gir god stemning. Det er rett og slett en koselig låt. Den får meg til å smile, og jeg føler meg lettere til sinns etter å ha hørt den. En perfekt sistelåt.
«denne verden e forunderlig / men ikke like rar som du / mala bilda, nye farga / og vis mæ kordan æ ser ut»

Kort oppsummert er Ingenting i Paradis et album som absolutt er verdt å lytte til. Det byr ikke på de store overraskelsene, men det er kanskje ikke noe man heller forventer. Sondre Justad har god kvalitet på låtene sine, og skriver tekster som treffer. Etter å ha hørt på låtene igjen og igjen er jeg ikke lei, og hører gjerne mer på dem.

Sondre Justad skal ut på en omfattende turné som starter allerede dagen etter fredagens albumslipp. Flere av konsertene er allerede utsolgt.

Her er hele konsertlista:

24. mars Rock Mot Rus, Andenes
6.april The Edge, Tromsø
7.april Bodø Spektrum, Bodø
13.april Folken, Stavanger
14.april Verftet, Bergen
19.april Trondheim, Samfundet
20.april Trondheim, Samfundet
21.april Trondheim, Samfundet
27.april Sentrum Scene, Oslo
28. april Sentrum Scene, Oslo
16. juni Bergenshus Festning, Bergen
7. juli Sommerfesten, Giske
20. juli Slottsfjell, Tønsberg
21. juli Buktafestivalen, Tromsø
28. juli Rørvikdagan, Rørvik
4. august Tjuvholmen Arena, Hamar
9. august Varangerfestivalen, Vadsø