Foto: Alvin Santos


Etter å ha streamet over 2 milliarder på Spotify og vunnet Spellemannsprisen 2017 for "Årets popgruppe", gir Seeb ut debut-EPen Nice To Meet You 20. april. Første singel, Drink About, ble sluppet 6. april.


Hva kan dere fortelle oss om den nye singelen?

- Det er en upbeat, men også litt melankolsk låt, som vi har gjort sammen med Dagny. Hun har vi lenge hatt lyst til å jobbe med og endelig ble det mulig gjennom denne.


Dere har samarbeider med Dagny denne gangen. Hvem er den store drømmen å få jobbe sammen med?

- Her klarer vi ikke å bli enige da vi alle har forskjellige favoritter og vi har allerede fått jobbet med noen av de. Skal vi nevne noen må det kanskje være folk som Justin Timberlake, Bruno Mars, Migos og Drake.Hva er deres favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Helt igjen like umulig å svare på. Vi liker nye låter hele tiden men har sjeldent favoritter da vi blir bombardert med nytt hele tiden. Dessuten er vi 3 fra totalt forskjellig bakgrunn og alder så det blir vanskelig å finne noe vi alle liker like godt. Det er en av de tingene som vi synes er en positiv ting med måten vi jobber på at vi har så forskjellige impulser og smak.


Hvor er det ultimate stedet å få ha konsert?

- Det måtte vært på den der øya til Richard Branson kanskje? Med 2-300 gjester og en gjeng med skikkelig gode kokker og bartendere. Ingen pyro eller lysshow, bare solnedgangen.


Hva er det beste med å drive med musikk?

- Det er å få drive med noe som vi elsker. Mange gjør jo det i jobbene sine, men musikk er noe som vi ikke kunne levd uten og selv om det ikke alltid er like lystbetont og morsomt er den gleden det gir helt uten sammenligning.


Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Nei si det? Mange kandidater her og vi har jo en lang fartstid så vi kunne jo ramset opp i fleng men det er vanskelig å lande på noe synes vi.


Hvor er deres favorittsted i Oslo, og hvorfor?

- Studioet vårt! Neida, men vi er veldig glad i å være i studio, finne på nye idéer og lage musikk. Veldig glad også i å være ute i naturen og det er noe som er digg med Oslo, at skogen og vill natur er så tett på. Vi er jo glad i å ta en tur til LA feks i ny og ne men er veldig glade i Norge og naturen her.