Den Svenska Björnstammen ga oss vinterens kanskje aller tøffeste radiolåt med ”Vart jag mig i världen väntar”, og har et meget lovende 2012 i vente med en misjon som kun går ut på en ting: få alle til å danse! Dinousaurene er kjent som en noe mer utrydningstruet dyreart enn bjørnene, men Totally Enormous Extinct Dinosaurs, som ble bedt personlig av Katy Perry om å remixe hennes monsterhit ”Fireworks”, gjenoppliver de fryktede reptilene med en euforisk, sjangerfrigjort party-cocktail som allerede regnes som noe av det aller mest spennende på britiske dansegulv. Og sist, men ikke minst – stoner/doom-favorittene Kylesa, som dessverre måtte avlyse fjorårets festival på grunn av sykdom – er tilbake, skriver Pstereo i pressemeldingen.

– Pstereo har en historikk med gode, svenske band, og Den Svenska Björnstammen er et nytt eksempel på dette. Totally Enormous Extinct Dinosaurs gjør furore med sin house/elektro/dubstep, folk står i kø for å bli remixet av han og han har kjendis-fans som Katy Perry og Cheryl Cole. Kylesa er på sin side knyttneven en hver festival drømmer om å plante i trynet på sitt publikum., jubler bookingansvarlig Kim Aasli i Pstereo, og konkluderer med at festivalplakaten nå virkelig begynner å ligne på noe.

På denne sida av grensen kjenner vi sjumannskollektivet Den Svenska Björnstammen gjennom den fantastisk utradisjonelle radiohiten ”Vart jag mig i världen ventar” – hos söta bror har kjærligheten til de lodne diskodyrene blitt så omfattende at bjørnene nylig, som eneste artist i tillegg til Kapten Röd, vant hele to priser på svenskenes P3 Guld-utdeling. Et debutalbum alle gleder oss stort til er kun få dager unna, og en skandinaviaturné som strekker seg helt fram til mai vil trolig påføre synth/hiphop-kollektivet tunge forventninger om å sette nye rekorder i festlighet når bjørnene inntar Pstereo i august.… og Jurassic Park
I party-faget vil de imidlertid få sterk konkurranse fra Totally Enormous Extinct Dinosaurs. Oxford-gutten med det ikke umiddelbart letthuskbare artistnavnet har markert seg på britiske dansegulv som et av landets aller mest spennende navn i den elektroniske sjangeren med låter som ”Trouble” og ”Household Goods”, og gjorde en heidundrandes remix av Katy Perrys ”Fireworks” etter personlig ønske fra Mrs. Russel Brand selv. Debutalbum er ikke langt unna – og av 25 europeiske festivaler er Pstereo en av to i Norge som får æren av å by på dansende dinosaurer, glitterkanoner, fjærkledd hodepryd og et dance/pop/elektronika-show vi sjelden vil ha sett maken til.Kylesa var et av den tyngre musikkscenens aller heiteste navn i 2011 – og det var mange metallhuer som gråt sine bitre tårer da Georgia-bandet måtte avlyse fjorårets Pstereo-konsert grunnet sykdom. Men fortvil ei! Etter å ha kapret stadig nye hjerter med sin stonertåkede blanding av psykedelia, doom og hardcore utover fjoråret, er Kylesa nå i bedre form enn noensinne, og konserten på Samfundet kort tid tilbake har allerede oppnådd et sagnomsust ettermæle. Det er garantert mange som gleder seg stort til å ønske bandet som ga oss et av 2011s aller beste album med ”Spiral Shadow” hjertelig velkommen tilbake.Foto Kylesa: Espen Stranger, Øya 2009.