I kveld går startskuddet for den ellevte Ekkofestivalen i Bergen. Festivalen for elektronisk kunst og musikk har sitt hovedkvarter på Østre, som ligger ved siden av Litteraturhuset i Østre Skostredet. Ekkofestivalen er en sentral brikke i det årlige kulturlivet i Bergen, og for mange selve høstens kulturelle høydepunkt.

Blant de internasjonale navnene på årets festival finner vi tyske Nils Frahm, britiske DJ Harvey og finske Jaakko Eino Kalevi. Årets bestillingsverk er laget av Skatebård og Biosphere og vil fremføres på lørdag. Blant andre norske artister og kunstnere nevner vi Cakewalk, Stephan Meidell, Birk Nygård og Pandreas. Festivalen disker også opp med spennende filmvisninger, som Fantastic Man (om kultmusikeren og synthpioneren William Oneyabor) og I Dream of Wires (om synthens historie, død og gjenoppstandelse).

Om du har tilgang på Bergens Tidende i papirformat eller betalingsversjonen av nettsiden, kan du i dag lese en meget informativ artikkel om DJ Harvey med tittelen DJ-en som får folk til å grine.

Les mer på Ekkofestivalens flotte hjemmeside.

Les mer om Biosphere og Skatebård i Bergensavisen.