Hold deg fast - for et av verdens feteste liveband kommer til Pstereo! Franske Carpenter Brut tar med seg kruttet og kommer på eksklusivt Norgesbesøk til Trondheim og Marinen i august. Ladet med en kakafoni av synth, metallriff, retro-horror og science fiction, kan denne gjengen ikke beskrives med bare en sjanger. Dette er virkelig noe helt eget, og MÅ oppleves live. Gutta gjestet nylig et utsolgt Vulkan Arena i Oslo - en eksplosjon av en konsert som Musikknyheter belønnet med 10/10 og tittelen "verdens feteste liveband". Dette - er - lekent!

LES VÅR ANMELDELSE HER

Franske Carpenter Brut har i løpet av de siste årene bemerket seg som en sterktskinnende stjerne på den internasjonale synth- og darkwave-himmelen. Retrofuturistisk som sjangeren jo er, er det er særlig den elegante iblandingen av intet mindre enn glamrock og metall i elektromiksen som gjør at Carpenter Brut skiller seg ut.

Med tre EP-er utgitt som samleskive under tittelen «Trilogy» og det seineste albumet «Leather Teeth» er det ingen tvil om at enmannsprosjektet signert Franck Hueso for lengst har kvittet seg med alle hemninger med sine cheesy, dog utvilsomt bevisste, 80-tallsvibber.

Med sine tunge synther, groovye gitarer og perfeksjonerte produksjon er «Trilogy» selve innbegrepet av synthwave. Fullengderen «Leather Teeth» har ikke mindre å vise til, hvor Hueso inkorporerer 70- og 80-tallets horroratmosfære med popgjennomsyret glamrock. Skiva beskrives følgelig – og rettmessig – som «A story about girls, death and dirty synthesizers».

Både sounden og estetikken gir deg lyst til å anlegge hockeysveis, tre på deg en litt rufsete og for kort dongerishorts, en utvasket pastellsinglet og et patronbelte for syns skyld for deretter knuse bad guys i åttebitsformat. Likevel er det noe friskt og nyskapende over det hele som gjør at man vil headbange og dra på rave i én og samme håndvending.

Med en uovertruffen popfinesse evner bandet å forene nostalgisk synth og distortion opp etter ørene med over the top-glamrock-gitarrunking. Live stiller Carpenter Brut med fullsatt band, og med nylig utsolgt gig på Vulkan i Oslo og 10/10 i anmelderscore fra Musikknyheter levner det ingen tvil om at dette er noe som røsker i røttene både på skive og konsert.

Foto: David AD Photographies