Foto: Solveig Bergli Selj

Låta er et resultat av samarbeidet mellom artist og skuespiller Charlotte Qvale, filmskaper og manusforfatter Silje Nordlien og produsent Thomas Eriksen.

Silje og Charlotte har de siste årene blitt nære venner. Det musikalske samarbeidet startet da Charlotte ble presentert for Siljes filmunivers, og sangtekster tenkt brukt til en helt ny serie. Qvale ble bedt om å komponere musikk til en originaltekst skrevet av Nordlien, og låta er produsert i samarbeid med Charlottes mangeårige makker, Thomas Eriksen.

«OSLO (gets cold this time of year)» gis ut i november, en måned som farger Oslo blå og grå, og som for mange fremkaller en følelse av storbyangst og fremmedgjorthet. Silje forteller:

— Jeg bor i en by, i et land, som på vinterstid preges av et landskap som innbyr til melankoli, og selv om jeg mesteparten av livet har bodd her, drømmer jeg meg ofte litt vekk når mørket kommer. Låtens tittel er beskrivende for den klaustrofobiske følelsen Oslo og den mørke årstiden kan gi; om en slags selvransakelse, å gjøre opp status - og forsvare den i familiemiddager - og den påfølgende følelsen av å være fortapt i en by og et liv som man egentlig elsker.»

— OSLO (gets cold this time of year)» er ikke bare melankoli og mørke, men også en hyllest til Oslo, med puls og pop. Den skal fungere som en slags introduksjon og temalåt for det kommende serieprosjektet som lanseres på nyåret.

Nordlien kan foreløpig ikke røpe så altfor mye om den kommende TV-serien «Liten Kvinne Lost», men gir oss et lite innblikk:

— TV-serien handler om tre kvinner i slutten av 30-årene, der serien hyller Oslo / er en kjærlighetserklæring til hovedstaden. Musikk vil spille en stor rolle i produksjonen, for det første skal den hovedsaklig være norsk, for det andre skal mye av den skreddersys til serien, og Charlotte skal være en stor del av den musikalske biten gjennom sin komposisjon og medvirkning som artist. Serien foregår i Oslo, en by vi både elsker og av og til føler oss fremmede eller ensomme i, "OSLO (gets cold this time of year) er derfor en nøkkellåt i serien siden den forsøker å fange en stemning mange av oss har streifet innom gjennom årene våre i denne byen.», sier Silje Nordlien til Musikknyheter.no.

Silje Nordlien har jobbet på produksjoner som «Max Manus», «Snømannen», «Okkupert 2» og «Lykkeland». I tillegg har hun bakgrunn fra motebransjen og har jobbet for det norske merket «byTiMo». For tiden jobber Silje med utviklingen av sin egen TV-serie «Liten Kvinne Lost», i samarbeid med Hummelfilm. Nøkkelord er formidling av sterke historier, Oslo-liv på godt og vondt, og lidenskap for musikk.

Her får du en eksklusiv premiere på låta som slippes i morgen.