Foto: Julia Naglestad

VIGGO slipper singelen "Get Up!" fredag 8.mars, men du får premiere her på Musikknyheter.no allerede nå.

Låta Get Up! er tredje singel fra VIGGO, et tverrkunstnerisk kollektiv basert i Oslo. Musikken deres, en fantasifull, fengende og sjangerblandende elektropop med tette åtti- og nittitallsreferanser, er resultatet av et samarbeid på tvers av uttrykk og opprinnelse.

Låta Get Up! handler om selvpålagte begrensninger og om å overvinne disse:

«Frykt er en del av det å være menneske, og det kan være ytterst begrensende. Men vi konstruerer selv de fengsler og trange, små rom som hindrer vår bevegelsesfrihet. Noen ganger handler frigjøring bare om å reise seg opp og erkjenne at veggene du trodde holdt deg fanget ikke egentlig finnes. Du er fri til å gå. Eller danse.» - VIGGOBak VIGGO står de hver for seg godt etablerte og sjangermessig ulike artistene Sjur Miljeteig, Charlotte Qvale og Marte Wulff, samt deres maskot og alter ego: Danser og koreograf Geir Hytten. Sistnevnte kroppsliggjør VIGGO i en serie musikkvideoer som følger bandets singler. VIGGOs mål er å kaste av seg de ubevisste, tvangsmessige vanene som tynger egoet, gjennom bevegelse og kreativ utforsking. Dette er også en analogi for kollektivets vei mot scenen når de slipper sin debutplate senere i vår.


VIGGO bygger på en fellesskapstanke om helhet fremfor individ og et syn på kreativitet som en universell kraft fremfor et uttrykk for personlig ytelse. Alt de foretar seg bygger opp under et budskap om at egoet i seg selv ikke skal dyrkes, mens “den store sammenhengen” er alt. Alle synger, og stemmene smelter ofte sammen til èn

Albumet VIGGO utkommer 26. april 2019.