Foto: Julia Naglestad

«We Are Losers» er skrevet og komponert av Charlotte Qvale og produsert i samarbeid med Thomas Eriksen. Duoen er i full gang med ny musikk, både til Charlottes soloprosjekt og til en kommende TV-serie som Charlotte er engasjert til å tonelegge.

«Smerte er et uuttømmelig tema. Selv om det er noe annet vi ser ut til å jage, virker det som om det er lettere for de fleste å identifisere seg med smerte og mislykkethet enn med glede og vellykkethet. I alle fall i musikken. Og i alle fall for meg. Jeg tror vi trenger det for å overleve, faktisk. Å se at smerte finnes i alle former, hos alle mennesker; uansett hva vi opplever eller føler, har noen opplevd eller følt det samme. Vi er aldri alene. Jeg tror ikke jeg på noe tidspunkt har satt meg ned og laget en gøyal låt, og tviler på at det kommer til å skje, selv om jeg etter hvert er blitt en noenlunde stabilt fornøyd type», forteller Charlotte Qvale.Charlotte Qvale er født i Akureyri på Nord-Island og oppvokst i Mandal i Sør-Norge. Hun debuterte med albumet «Fire Dance With Me» i 2014, hvorpå tre av singlene fra albumet var spillelistet på NRKP3 i til sammen 52 uker. Albumet høstet glimrende anmeldelser, Charlotte fikk unison ros for sine Bylarm-opptredener, og så skjedde livet i noen år, slik det noen ganger gjør. Selv om det stod litt på på mange fronter, rakk Charlotte å lage julehiten «Vi feirer jul» samt å utgi et kritikerrost julealbum («Senk dine hvite vinger») med forfriskende, og etter mottakelsen å bedømme, etterlengtede bandtolkninger av et knippe julesanger.

Charlotte er til enhver tid involvert i ulike musikalske konstellasjoner, men vendte sommeren 2018 tilbake for fullt som soloartist med den nydelige, om noe utypiske Qvale-låta «Nothing To Sell», en duett med Jonas Alaska, som har vært radiolistet på NRKP1 siden juli. I november 2018 kom endelig ”OSLO (gets cold this time of year)”, en demonstrasjon av Charlottes låtskrivertalent og genuine popteft, og låta ble umiddelbart spillelistet på NRKP3.

Nå følger Charlotte Qvale opp med singelen ”We Are Losers” som slippes 15. februar 2019.