Foto: Julia Naglestad

Charlotte Qvale slipper singelen «The Sea» fredag 22. mai, og vi er så heldige å kunne tilby en førpremiere her og nå.

- «The Sea» handler om å redde seg selv, om at det man holder fast i av og til veier for mye. En tilbakevendende tematikk i livet, må man vel kunne si, men like vanskelig uansett. Låten bærer i seg en vilje og et overlevelsesinstinkt som jeg kan relatere til, sier Charlotte Qvale.

Tomrommet etter mangeårig partner og produsent Thomas Eriksen (nå i eksil i LA) har åpnet opp for nye relasjoner, og særlig samarbeidet med TRXD har båret frukter. «The Sea» er et utmerket eksempel på dette; en mørkere versjon av Charlottes melodimakeri kledd i en pulserende og medrivende produksjon.

- De siste månedene har vært intense. Av og til har jeg følt at jeg ikke strekker til noe sted. Musikken har glidd unna, jeg har tidvis følt meg som en drittmamma for mine to sønner, deler av livet har fremstått uhåndgripelig.

- Men så har det vært nydelig også. Min lille familie har kommet nærmere hverandre. Hverdagen er jo nettopp noe som skjer hver dag, mye blir en vane, og vi får kanskje ikke så ofte øye på ting. Det har vært tidvis høy temperatur her hjemme, men innmari fint også. Jeg har kvikklunsjabstinenser etter alle lavterskelturene våre disse månedene.

Uansett; når alt kommer til alt klarer jeg ikke å synes synd på meg selv på ordentlig. Til det vet jeg for mye om verden. Mine problemer er marginale, og det er fint å være klar over det.

Dessuten finnes musikken, jeg fant den nokså raskt etter at jeg fikk tid til å sette meg ved pianoet igjen og klimpre frem noen nye melodilinjer. Det er jeg uendelig takknemlig for. Uten musikk hadde det ikke vært noen vits, avslutter Charlotte Qvale.Charlotte Qvale streamer live konsert via Brakkesyke fredag 22. mai kl. 21.00.

Se konserten live på Facebook