I morgen, fredag 24. april, er Marte Wulff klar med sitt nye album, Ringer i vannet. Wulff har tidligere gitt ut fem soloalbum og fire album med ulike bandkonstellasjoner, så dama vet hva hun driver med. Ringer i vannet er produsert av Morten Martens og Thom Hell.

Første låt på albumet, Spøkelse, er tidligere sluppet som singel. Låten setter standarden for albumet. Det er en låt med fengende rytmer og et refreng som man fort synger med på.

Er det sant at jeg sa at jeg kunne forstå / at det ikke var mye igjen for deg nå / Er det sant at det letta når jeg lot deg gå / Er det sånn som jeg husker

Ringer er også sluppet som singel, og er i likhet med Spøkelse en låt som umiddelbart fenger. Det er egentlig gjennomgående på albumet, at det er sterke melodier, refreng som setter seg, knallgode tekster, den klare stemmen til Marte Wulff og en god kombinasjon av elektropop og akustiske instrumenter.Marte Wulff er ikke bare en artist, men også en aktivist som er kraftig engasjert i miljødebatten. Ringer i vannet har vært ferdig lenge, men er likevel særdeles relevant med både Korona-pandemien og klimakrisen, som har mange felles møtepunkter. Verden over gjøres det inngripende tiltak som velter om på livene våre, og på mange måter tvinger oss til å senke tempoet. Vi må lytte til vitenskapen og vi må være solidariske; for fellesskapets skyld. Det samme gjelder miljøet. Vi må være solidariske og stå sammen for å stanse klimakrisen.

Når man lytter til teksten på låten Vårt eget hus ser man at den er helt spot on:

Vi er det samme, vi puster hverandre / Det har vi alltid gjort, det må vi fortsette med / Vi må se noe hellig i dette / For nå gjør vi hverandre syke

Tekster er veldig viktige for Wulff selv, og låtene hennes bærer preg av det. Det er sterke tekster om ikke bare de helt store spørsmål, men også relasjoner og sorg. Låten Ansikt er en nydelig låt, jeg liker den muntre melodien og faller helt for teksten.

Du er ikke bare her til pynt / Du er forklaringa på alt / Du virker inn i hjertet mitt / Du er et ansikt og et blikk

Låten Verden er stor tar i likhet med Vårt eget hus tak i klimakrisen. Den handler om hvordan vi reiser verden rundt på flotte ferieturer vi synes vi fortjener, hvordan vi kjøper statussymboler, alt uten å tenke på konsekvensene. Hvordan vi heller vil snakke om noe annet enn ofre egen luksus og ta inn over oss realitetene i konsekvensene handlingene våre får. Låten ble gitt ut i 2018, men er likevel mer aktuell enn noen gang.Marte Wulff har en kraftig stemme og et engasjement som overbeviser, og med seg i ryggen har hun et band med habile musikere. Ringer i vannet er et solid album. Wulff gir oss en plate som man kan lytte på igjen og igjen uten å bli lei.

For de som ønsker å få med seg en konsert med Marte Wulff, feirer hun albumslippet med en strømmekonsert fra Sentralen i morgen, fredag 24. april, kl 21.00. Der vil hun fremføre albumet i sin helhet. Egentlig skulle hun feire utgivelsen ved å opptre for ungdommene på Skolestreik for klimaet (koronasikkert) foran Stortinget på slippdagen, men ettersom streiken nå blir digital, vil hun i stedet donere halvparten av overskuddet fra denne konserten til Natur og Ungdoms arbeid for at jorden skal være et godt sted å leve for fremtidige generasjoner.

Marte Wulff hjemmeside