Spielbergs slipper første nye låt siden «Running All The Way Home EP» fra 2019. Den nye låta «Go!» ble spilt inn rett før verden stengte ned grunnet COVID-19. Bandet er gjenforent med co-produsent Tord Øverland Knudsen (Wombats), mannen bak soundet på den kritikerroste og spellemannsnominerte debuten «This Is Not The End». Med skuffelsen over kanselleringen av vårens europaturné friskt i minnet er «Go!» en kjærkommen påminnelse om hva Spielbergs gjør best.

LES OGSÅ: Spielbergs' ti favoritter for helga!

Låten blir også gitt ut på Adult Swim, som en del av Adult Swim Singles 2020. TV-nettverkets singelserier er høyt anerkjent og tidligere artister er blant annet Thundercat, Jay Som, Wavves, The Hives og Best Coast. Spielbergs er bare det andre norske bandet som har sluppet musikk gjennom kanalen. (Jenny Hval var først)Vokalist og gitarist Mads Baklien virker å ha funnet sin signatur i det å forene lyset med mørket, og i «Go!» finner han god grobunn for inspirasjon til å utforske mørket. Bandet skildrer en kjent utfordring: Det å leve med valgene man har tatt, ønsket om å bevege seg videre i livet men bare føle at du står på stedet hvil.

– Jeg tar meg selv i og se tilbake i tid med anger og sinne. Det fører ikke til noe, så jeg prøver å se framover istedenfor. Problemet er at jeg ikke aner hvor jeg er på vei, så jeg ender opp å gjøre det samme jeg alltid har gjort uten at jeg kommer noen vei, forklarer Mads.

– På denne låta har vi vært veldig heldige å få med oss dronninga av noise rock, Linn Nystadnes, vokalist og gitarist i Deathcrush, på noe veldig kul spoken words.

«Go!» løfter seg opp med fengende gitarlinjer og et knalltight komp toppet med befalinger som – pull yourself together og gutturale skrik om å riste det av seg – go, have fun – før låta avsluttes med et ett minutts hamrende klimaks.