Kanaan sitt nye album Downpour slippes på Jansen Records 5. mai. Først ut er singelen «Amazon» hvor de har med seg Hedvig Mollestad på gitar.

Det er ikke vanskelig å høre at dette er en fortsettelse på Earthbound, og mange av ideene på Downpour ble også til da de spilte inn forrige plate i Athletic Sound i Halden, hvor også denne er spilt inn. De tyngste låtene på skiva er en videreføring av idéen om «Det gode riffet» og følelsen av overveldelse og ekstase når det ene gode riffet avløses av det andre. Band som Kyuss, MC5, Sleep og Hawkwind er fortsatt store inspirasjonskilder når det kommer til de partiene, mens Needlepoint og Dungen har vært viktige for det mer melodiske materialet på albumet.

LES OGSÅ: Overraskande, seigt og rifftungt frå Kanaan

Det er lett å ramle av stolen når de blåser ut monsterriffene på låter som «Orbit», «Solaris pt. 2» og ikke minst «Amazon», hvor de har med seg en av Norges aller råeste gitarister, Hedvig Mollestad. Alle tre medlemmene i bandet har lenge vært fans av Mollestad og hennes musikk, og det at hun når er med på deres plate er en drøm som går i oppfyllelse.

Bandet sier selv at de føler kjemien og låtskrivingen på denne skiva i større grad gjør at de kan eie det rockespråket som de flørtet med på Earthbound, og den føles som en verdig oppfølger til en plate som har vært veldig viktig i bandets historie.