Velkommen tilbake til spotlightet kjære Pål Angelskår og Minor Majority! Vi har sittet mye på Mono sammen på starten av 2000-tallet og rallet.

Mye har skjedd siden da! Men ikke mer enn at dere nå skal tilbake på scenen og spille gamle låter. Hva kan du si om de fem forestående konsertene dere skal spille? Hva er dette for en reunion?

-Det er jo for fem jobber, og vi har jo heller aldri slutta. Vi har bare ikke spilt, smiler Pål lurt.

Hva er forskjellen da?
- Det er hyggelig å være sammen, når man har spilt i band sammen så blir det jo veldig tett. Vi er jo veldig gode kompiser og vi har jobbet sammen med dette her som heltidsgeskjeft i over ti år. Og så når vi da ”ga” oss så så vi hverandre ganske lite.

Men… Hvordan har nå dette funket de siste ti årene? Med bandet altså.
-John og jeg vi har jo spilt sammen siden 2000. S vi har holdt på i mange år. S har liksom de andre kommet til underveis, men fra 2003 til 2010 så spilte vi sammen som en fem manns band, forklarer Pål.

Det er ti år siden i dag at Minor Majoritys gjennobruddsplate ” Up for You & I” ble gitt ut. Så på dagen ti år senere står altså de fem gutta på scenen sammen igjen og spiller en bråte av de gamle låtene vi alle elsket så høyt. Og billettsalget har gått mer enn bra nok. Konserten ble flyttet fra Rockefeller til Sentrum Scene.

- Det som var poenget var at det gamle plateselskapet vårt ville trykke opp et nytt opplag på vinyl, fordi det var utgått og så spurte de oss om vi ikke kunne gjøre en konsert i den sammenheng. Og det er jo en god grunn til å gjøre en konsert.

Ikke fordi dere har savnet å spille litt da?

-Jo, det ligger jo der. Det er jo deler av poenget at selvfølgelig har vi savnet å spille sammen, men kunsten har vært å finne anledninger. I og med at vi ikke har laget noe nytt og i og med at vi ikke er aktive sånn i det daglige. Vi må faktisk øve en stund for å få ting til å sitte, sier Pål.

Så det kommer ikke noe nytt album for de som måtte håpe på det. Men det kommer fem konserter og de begynner i Oslo i kveld.

Blir du inspirert til å tenke tekster og komponering eller har du ikke tid? Hva er det du gjør nå?
-Jeg har gitt ut en plate på egenhånd og holder på med en plate til, men ellers med å undervise i exphil på Bjørknes høyskole, så gjør jeg litt sånn forskjellig. Jeg er sensor på universitetet i Tromsø i et fag som heter musikk og artistutvikling. Så jeg bruker en del av faget mitt fra Blindern også.


Hvorfor føltes det så galt å si at dere hadde lagt opp?
-Vi sa aldri at vi liksom hadde lagt opp vi og det handler jo mye om muligheten til å kunne spille når anledningene byr seg. Så nå har vi øvd sammen et par måneder i forkant av disse kommende konsertene. Og det er jo kjempekult! Så nå skal vi ut og gjøre konserter igjen og hvis vi får lyst så gjør vi jo noe sammen igjen, sier Pål.

Jeg tror jeg skjønner…. Føler du at du er blitt for voksen til å satse helt og holdent på artisteriet. Du er gift og har fått barn. Er det et bevisst valg?
-Når vi først ga oss så handlet det jo litt om slitasje på andre ting det gikk utover. Men selv om jeg har giftet meg og har to barn og er blitt førti år, tror jeg nok det hadde vært lettere å få til artistlivet nå enn som 25-åring. Jeg frilanser jo i alt annet jeg jobber med så det tror jeg hadde gått fint, konstaterer Pål.

Hvis vi skal mimre litt…. Hva er det feteste minnet du har fra dine glansdager som rockestjerne/indiekjekkas?
-Det er stort hver gang man når en milepæl. Første gangen vi solgte ut mono var det helt rått. Første gangen vi solgte ut rockefeller var det helt rått. Første gangen vi spilte på Øya-festivalen var det helt rått. Første gangen vi var på turne i frankrike var det helt rått…. Det er så mange sånne opplevelser og milepæler at det på mange måter er veldig målbart. Sånt sett er det en utrolig takknemlig jobb.

Ja, takknemlig så lenge man har medvind og folk er interessert i hva man lager. Det er vel smigrende at dere fortsatt holder koken?
-Men det er også veldig målbart den andre veien. Hvis du har holdt så og så mange konserter, hatt så og så mye radiotid så vil man jo lett kunne følge opp og se hvordan det går når det ikke går like bra. Så derfor må man vært så utrolig keen på å gjøre det. Man må tenke at dette er det kuleste jeg kan gjøre og det tror jeg er en forutsetning uansett, sier Pål.


Husker dere denne?Kommende konserter:

31. januar, Bodø
1.februar, Trondheim
14. februar, Bergen
15. februar, Stavanger