Kaveh har vært i rampelyset siden han var 16 år og har hatt stor suksess med rap på norsk. Nå har han turnert i Norge to ganger, og synes selv det er på tide å rette blikket ut mot verden. Han er klar for et internasjonalt publikum.


Hvordan er det å skrive på engelsk?

- Det tar litt lengre tid. Den største forskjellen er at jeg ikke har mulighet til å sammenligne meg selv med andre norske acts. Ikke det at musikk absolutt må sammenlignes, men det er noe med klimaet. Når du rapper på norsk setter du musikken opp mot andre skandinaviske artister. Nå må jeg i tillegg se på internasjonale artister som har hatt kommersiell suksess på et helt annet nivå, forteller Kaveh.


Følelsen etter å ha ferdigstilt musikk der han rapper på engelsk oppleves som enda mer tilfredsstillende. Ekstra tilfredsstillende fordi det er krevende å skrive musikk på et annet språk, men også fordi det åpner dører karrieremessig.

- Jeg merker at jeg blir gira av tanken på å få mulighet til å reise rundt i verden. Ikke mange vet at jeg begynte faktisk å skrive på engelsk men at jeg la det på hylla. Jeg tenkte at jeg måtte gjøre det for å nå målet mitt om å bli en suksessfull artist. Nå i ettertid ser jeg at jeg heller begrenset meg selv.

- Jeg har funnet min måte å uttrykke meg på på norsk. Nå ser jeg rundt meg og ser andre som har tatt steget over til engelsk, og at det har gått bra med mange av de. Jeg tenker; hvorfor skal det ikke funke for meg. Det er min tur nå.


Dette er nytt for de fleste. Hvordan tror du publikum vil reagere?

- Jeg tror de vil reagere positivt. De få som har visst om dette har vært positive, og når folk har vært innom studio har jeg kun fått gode tilbakemeldinger. Mange poengterer at de ikke hører noen forskjell og at det faller meg naturlige å rappe på engelsk.


Så du er, og høres ut som den samme fyren?

- Ja, absolutt. Utfordringen når jeg skal rappe på et annet språk er at jeg må redefinere karakteren min. Jeg kan jo fort høres helt annerledes ut men jeg fokuserer fortsatt på å kommunisere mine opplevelser og erfaringer fra Oslo. Jeg skildrer nærmiljøet mitt, og vil ta med mine historier og skildringer ut i verden.


Du skal ut i verden å fortelle historier fra Oslo?

- Ja. Vi må utnytte at norsk musikk har fått en reell slagkraft. Jeg vil være en ambassadør for norske rappere. I mine øyne er Oslo en ekstremt kul by med mange interessante karakterer. Vi glemmer noen ganger at vi har en stemning her som er helt unik, og at vi har mange gode historier å fortelle som mange vil høre. Tingen er at vi må selv sørge for at innholdet i tekstene våre er spennende nok.


Kaveh vil fange Oslo-nerven. Han vil engasjere den norske rap-scenen for å få lyset rettet mot norsk rap samt gjøre rap fra Norge eksportklar. I den prosessen har han funnet stor inspirasjon hos suksessfulle 'engelskrappende' artister. Blant annet Drake og det han gjorde for Toronto, som i utganspunktet var preget av et stigma: ingenting kult kunne komme fra Canada.

- Folk tenkte at ingenting spennende skjedde på den urbane scenen i Toronto. Drake snudde på det perspektivet, og nå er det plutselig kult av å være fra Toronto, Canada. Det har kommet masse kul musikk i kjølevannet av Drakes suksess.


Det handler om å ta ansvar. Han vil være en foregangsartist, få fotfeste, bygge nettverk. Han vil passe på at nerven i norsk rap får sin velfortjente plass i rampelyset.

- Jeg vil ta med meg folk ut i verden og samtidig sørge for at vi aktivt ser etter noe nytt i vårt eget miljø.


Så ideelt sett vil du skape en plass for andre norske rappere i utlandet?

- Riktig.